31 de juliol del 2009

Les obres de l´AVE inundan de bentonita el refugi de la guerra civil de Mallorca 662



Sota l´edifici del c/ Mallorca 662 hi ha un refugi de la guerra civil. Ahir es va inundar amb la bentonita que s´injecta per construir els murs del tunel de l´AVE: aquest material es com una sopa clareta de fang, per aixó s´infiltra tant als sótanos - recordem que les obres de l´AVE ja van inundar un pàrking - .
La bentonita es injectada al sól mentres s´excava el mur a fi que no es derrumbin les parets avans de l´injecció del formigó. Ja n´em publicat a la Cuca de Llum d´altres notícies d´aquest refugi.




Fotos cedides per David Vallespi.



Nota enviada pel David Vallespi: Les obres preparatories pel pas de la tuneladora de l'AVE a l'alçada del carrer Mallorca 662 han inundat de fang el refugi de la guerra civil que hi ha sota aquesta finca.

Aquest refugi, com a tal, està protegit per la Llei de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya i segons les administracions es seria especialment curós amb la seva protecció.

De moment ja han omplert bona part del refugi de fang que s'ha filtrat per les parets que estan a menys de 3 metres d'on estan fent les obres.

Adjunto una de les fotos fetes i que posteriorment penjaré al meu web.

Per a més informació o per accedir al refugi podeu posar-vos en contacte amb mi, David Vallespí - Telf. 629-963-136 - Mallorca 662 de Barcelona, o amb el Pere Vallejo, president de la Plataforma AVE pel Litoral - Telf. 679-61-61-61
Salut,

David Vallespí