20 d’agost del 2009

El Papa estudia la invitació de la Sagrada Família per inagurar el Temple

La Sagrada Família s'obrirà com a temple la Mercè del 2010
La nau central estarà acabada el mes de setembre de l'any que ve
El papa Benet XVI podria presidir la inauguració
Els treballs continuaran deu anys més
_________

Estat de la construcció, avui.

20 d'agost del 2009
S. Buxaderas / M. Fava - "La possibilitat" que Benet XVI vingui a Barcelona l'any que ve a consagrar el temple de la Sagrada Família " resta oberta, però aquesta és una decisió que li toca prendre al Sant Pare", segons van afirmar fonts oficials del departament de comunicació del Vaticà, que també van afegir que "l'agenda del 2010 encara no s'ha tancat".

De totes maneres, la resposta no serà immediata, perquè el Papa ha de consultar amb el nunci del Vaticà a Espanya i no acostuma a confirmar un viatge fins a dos mesos abans de la data triada.

En aquest sentit, val a dir que de competència per acollir visites del Papa n'hi ha molta: "Pràcticament cada cap d'Estat que visita el Sant Pare li fa un requeriment perquè visiti el seu país", expliquen des de la Santa Seu.

Fonts properes a l'ambaixada espanyola a la Santa Seu recorden que el Papa encara no ha contestat a la invitació que el rei Joan Carles i el president Zapatero li van fer al març perquè participi en la celebració del Jubileu de Santiago de Compostel·la. La data estimada seria el 25 de juliol, però el Jubileu dura tot l'any. Des de la Santa Seu, aquesta petició es considera difícil d'atendre.

Fonts de l'arquebisbat de Barcelona van declinar ahir fer comentaris sobre la notícia que el Papa vingui a consagrar la Sagrada Família. "La consagració d'aquest temple es mereix la màxima autoritat de l'Església", va dir Joaquim Forn, del grup municipal de CiU.

de: http://paper.avui.cat/article/barcelona/172054/papa/estudia/la/invitacio/la/sagrada/familia.html
http://paper.avui.cat/article/barcelona/171904/la/sagrada/familia/sobrira/temple/la/merce.html