17 d’octubre del 2009

Als Pressupostos Generals de l´Estat, per fi: Aprovades les ajudes als pisos afectats per l’AVE a l´Hospitalet



17/10/2009 COMPENSACIÓ PER LES OBRES DE L’ALTA VELOCITAT

• Les famílies podran obtenir fins a 6.000 € per la reforma de blocs o vivendes

• El Consell de Ministres assigna 32 milions d’euros a Sants i l’Hospitalet

17-10-2009 - DAVID PLACER -L’HOSPITALET
Unes 34.000 vivendes de cinc barris de l’Hospitalet (Bellvitge, el Gornal, Santa Eulàlia, la Torrassa i Sant Josep) i el barri de Sants-Badal, a Barcelona podran rebre subvencions de fins a 6.000 euros per a reformes. El Consell de Ministres va aprovar ahir una partida de 32 milions d’euros perquè les famílies que van patir durant un any i mig molèsties i desperfectes a causa de les obres de l’AVE puguin ser compensades amb aquests recursos.


L’assignació va ser acordada el febrer del 2008 per l’aleshores ministra de Vivenda, Carme Chacón, i els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona. El ministeri ja havia entregat un milió d’euros a cada municipi, una quantitat pràcticament simbòlica. Ara, els ajuntaments podran rebre la major part dels recursos: 16 milions d’euros cadascun.

AL MARGE DE DANYS // Les ajudes podran ser sol·licitades per tots els veïns dels barris i són independents de les quantitats pactades amb el Ministeri de Foment per reparar els immobles que van patir danys directes per les obres. Les subvencions podran ser utilitzades per a la reparació o millora d’elements comuns dels edificis, com l’estructura, l’ascensor o la façana. En aquest cas, la quantia serà del 50% del cost, amb un límit de 6.000 euros per vivenda o local. Pel que fa a les rehabilitacions i la reforma dels espais interiors, les ajudes arriben al 30% del cost amb un màxim de 3.000 euros per vivenda.
L’acord firmat el febrer de l’any passat fixava un termini màxim de quatre anys perquè les famílies o comunitats de veïns que executessin obres de millora tinguessin accés a la subvenció. També incloïa la creació d’oficines d’informació per assessorar els veïns en el tràmit de les ajudes.

La nova partida serà inclosa en els pròxims pressupostos generals de l’Estat i serà l’última mesura de compensació econòmica que rebin els veïns de la zona. L’Ajuntament de l’Hospitalet, que va celebrar ahir la notícia, també va resultar beneficiat el juliol passat d’una altra partida de 16 milions d’euros aportada per Foment per a la reforma dels carrers i façanes pròxims a les vies de tren.