17 d’octubre del 2009

Adif no va revisar la finca amb les esquerdes del Clot



El veí afectat avisa que Intemac només va inspeccionar el portal del costat, mentre que tècnics de la UPC, Adif i l’Ajuntament comproven en una visita tensa els desperfectes per fer un nou estudi.



Cristina Palomar - Barcelona - 16/10/2009
Els tècnics d’Intemac, l’empresa contractada per Adif per fer les inspeccions oculars prèvies a les obres del TGV de les finques afectades pel traçat del túnel, no van revisar la finca del carrer Mallorca 615 on han aparegut les esquerdes. Segons el propietari del local afectat, Intemac va visitar els pisos que correponen al número 619, no la seva gestoria. “Aquests senyors no han vingut mai a casa meva”, va assegurar ahir Antonio García Núñez.


Aquesta versió contrasta amb la donada per Adif per justificar que les esquerdes són prèvies a la construcció del pou de manteniment de la tuneladora de Mallorca-Trinxant i que, per tant, no tenen res a veure amb les obres. Així ho afirmava en un comunicat que va fer públic dimecres passat arran de la informació sobre l’aparició de les esquerdes que va avançar l’AVUI. Segons Adif, “els informes realitzats de forma prèvia a l’inici de les obres per una empresa especialitzada en estructures contractada per Adif per portar a terme els reconeixements van detectar en aquest edifici la presència de fissures preexistents en façanes, zones comunes i les vivendes”.


A diferència d’aleshores, ahir un grup de tècnics d’Adif, de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona sí que van acostar-se a l’oficina afectada per analitzar les esquerdes i realitzar l’informe corresponent. Tanmateix, la inspecció va acabar sent una mica accidentada, ja que davant els requeriments del propietari que s’identifiquessin, només la meitat van optar per fer-ho. “Jo necessito saber amb qui parlo per si després he de fer alguna reclamació o, fins i tot, portar-los als tribunals”, declarava visiblement indignat Antonio García Núñez.


Tot i que els tècnics no van tenir prou temps per analitzar totes les esquerdes perquè el propietari els va fer fora, fonts d’Adif van assegurar ahir que “la inspecció s’ha pogut completar i ara es farà l’informe”.


Els retrets dels veïns no van només dirigits a Adif i l’Ajuntament de Barcelona. García Núñez també va lamentar les declaracions del conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, negant que les esquerdes siguin conseqüència del pou. “No he tingut el gust de rebre a casa meva el senyor Nadal”, va ironitzar.









__