18 de desembre del 2009

La Sagrada Família llança un S.O.S. al món sencer










NOTA DE PREMSA

18/12/2009


La societat civil en Defensa del Patrimoni de Catalunya (en el que s´inclou la PLATAFORMA AVE LITORAL)han despenjat aquest matí una pancarta de 25 metres en un dels campanars de la Façana del Naixement de la Sagrada Família.


BARCELONA (18/12/2009) -

La Junta Permanent en Defensa del Patrimoni de Catalunya ha reivindicat aquest matí la col·locació d'un S.O.S. gegant en una de les torres de la Sagrada Família. Aquest monument, obra de l'arquitecte Antoni Gaudí, a banda de ser el més emblemàtic de la ciutat de Barcelona, és Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO.


Aquesta crida d'urgència de la societat civil catalana a la comunitat internacional respon al fet que el traçat del tren de gran velocitat (TGV) pel centre de Barcelona posa en situació d'alerta màxima monuments únics al món com La Sagrada Família i la Pedrera, i els habitatges i comerços de més de 53.000 barcelonins.


Segons fonts de la mateixa Junta, «fins ara s'ha executat un 15% de l'obra, ja que només s'han construït 807 metres d'un trajecte que n'ha de tenir 5.640, amb la qual cosa encara és possible aturar aquest túnel». També es vol recordar que el perill davant mateix de la Sagrada Família és imminent atesos els errors greus d'execució per part d'ADIF del mur-pantalla de pilones que es va desviar 83 cm del projecte aprovat en Consell de Ministres apropant-lo a 1,12 metres dels fonaments del Temple.


Amb aquesta acció també es vol denunciar que aquest traçat respon a una decisió política, tècnicament desaconsellada. Geològicament es considera una obra pública altament perillosa donat que el seu traçat passa per dins de la capa freàtica. Així mateix es tracta d’un túnel imposat contra els principis elementals de la democràcia: les votacions realitzades a l’Ajuntament de Barcelona i al Parlament de Catalunya van ser majoritàries en contra de la seva construcció donat que existeixen tres itineraris alternatius, tots ells completament estudiats i planificats: són més ràpids, segurs i econòmics que el túnel imposat.





Enllaços:
www.cucadellum.org
www.avepellitoral.info
www.facebook.com/salvemeltemple
www.tgvnocenter.info

Premsa:
Per a més informació contacteu amb:
Pere Vallejo – 679 61 61 61 - avellitoral@gmail.com
Rubèn Novoa – 649 70 38 73 - ruben@novoa.cat