21 de febrer del 2010

El Vaticà no preveu un viatge del Papa a Barcelona aquest any

18/02/10 02:00 - Ciutat del Vaticà - efe
El Vaticà no preveu de moment un viatge del Papa a Barcelona a la tardor per consagrar el temple de la Sagrada Família, encara que ha rebut «insistents pressions polítiques» des de l'Estat espanyol en aquesta direcció, segons van afirmar ahir a Efe fonts vaticanes. «Fins ara, els únics viatges previstos aquest any són a Malta, a l'abril; a Portugal, al maig; a Xipre, al juny, i a la Gran Bretanya, al setembre. No s'ha pres en consideració una eventual visita a Barcelona», van assenyalar aquestes fonts, que van assenyalar que el temple de Gaudí continua sense acabar-se i que en aquestes dates Catalunya celebrarà eleccions al Parlament, «dos punts que desaconsellen la visita», van precisar aquestes fonts que, de tota manera, van evitar assegurar que el viatge no es farà, «ja que igual demà canvien les ordres i s'ha de replantejar tot».
El punt de vista del Vaticà contrasta amb l'expressat al matí pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que va assegurar que el papa Benet XVI té «un gran desig» de viatjar a Barcelona per consagrar el temple de la Sagrada Família. Sistach ho va dir en la presentació de la beatificació del pare Josep Tous, fundador de les caputxines de la Mare del Diví Pastor, que es farà el 25 d'abril. Serà la segona beatificació que se celebrarà a Catalunya en pocs mesos després de la de Josep Samsó, el mes de gener passat a Mataró.
http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/138072-el-vatica-no-preveu-un-viatge-del-papa-a-barcelona-aquest-any.html