9 de febrer del 2010

Els tècnics de la Unesco es reuneixen amb la plataforma AVE pel Litoral


www.btvnoticies.cat


Actualitzat el 09.02.2010 -  Marc García
Dilluns va ser el torn del Patronat de la Sagrada Família i ara els toca als grups contraris al túnel de l'Ave que ha de passar per sota la Sagrada Família. Els dos tècnics de la Unesco que són aquests dies a la ciutat, escolten les queixes de, per exemple, la Plataforma Ave pel Litoral. El seu portaveu, Pedro Vallejo s'ha mostat satisfet de tenir l'oportunitat de parlar amb aquest organisme.
Tenen l’esperança que els tècnics reconeguin que la Sagrada Família i alguns habitatges estan en perill. A la reunió, on s’han cuidat tots els detalls, se’ls ha presentat documentació diversa i les signatures que s’han recollit fins ara en contra del túnel. Un dels motius principals que al·leguen és que la tuneladora passarà per sota del nivell freàtic, molt més avall que els fonaments del temple, i això, diuen, podria tenir conseqüències.
Ara caldrà esperar que els tècnics de la UNESCO tingin llest el seu informe, si tot va bé, el proper mes de març.
Pels crítics de l'AVE pel carrer de Mallorca la visita dels tècnics de la Unesco és un alè d'esperança. Esgotada la via judicial, veuen en aquesta trobada una última oportunitat per explicar que no les tenen totes.

LLUÍS BONET, rector de la parròquia de la Sagrada Família
"Nosaltres estem en el dubte. S'ha de buscar una solució, no imposar una idea. Però clar, la cosa està molt avançada i ja veurem què passa".
Així s'expressava el rector de la parròquia després de reunir-se amb els dos tècnics. Aquest matí han rebut també en un despatx de la Rambla de Catalunya la plataforma AVE pel Litoral, que ha entrat amb l'esperança que reconeguin que la Sagrada Família i alguns habitatges estan en perill...se'ls ha presentat documentació diversa i les signatures que s'han recollit fins ara en contra del túnel.

PERE VALLEJO, Plataforma AVE pel Litoral
"Per fi seiem a la taula de treballar, no a la taula de quedar bé com han fet algunes vegades. Hi ha documentació de diversos anys que hi ha alternatives, i el que passa és que no s'ha volgut veure. I una cosa és que no existeixi i una altra cosa és que no ho vulguin veure".....
CARLES BUXADÉ, arquitecte
"És evident que un túnel fa mal a la Sagrada Família, no l'ajuda. Si et seguen l'herba sota els peus, l'estabilitat és més petita".

Els experts de la Unesco podrien tenir llestes les conclusions de la visita a principis de març.
http://www.btvnoticies.cat/2010/02/09/els-dos-tecnics-de-la-unesco-es-reuniexen-avui-amb-els-grups-contraris-al-tunel-de-la-sagrada-familia/#None