29 d’abril del 2010

La plataforma del TAV acusa l'Adif d'aplicar al túnel de Girona una opció descartada per seguretat a Barcelona

Ha presentat un recurs a Foment en què reclama l'aturada immediata de les obres

13/04/10 02:00 - Girona - dani vilà

La plataforma ciutadana del TAV acusa l'Adif de permetre que el túnel de la infraestructura a Girona transcorri per sota d'edificis, una opció que es va descartar a Barcelona per la manca de garanties de seguretat que oferia. 
El més curiós és que aquests arguments els recull l'advocacia de l'Estat quan cita un prestigiós enginyer per explicar el canvi de recorregut a la capital catalana. Per això, 
la plataforma del TAV ha presentat un recurs a Foment en què reclama l'aturada immediata de les obres.


La presidenta de la plataforma del TAV a Girona, Erika de Kettenburg, es mostra perplexa que l'Adif decidís evitar passar per sota els edificis a Barcelona i, en canvi, es permeti el pas d'un túnel per sota dels habitatges en el traçat per Girona. La plataforma va rebre el 10 de març la resposta de l'advocacia de l'Estat, en què l'enginyer Carlos Oteo admet que els moviments del terreny que provoca l'avenç de la tuneladora obliguen a injectar formigó sota les cases en gran quantitat i amb rapidesa però que en l'actualitat «no hi ha cap equip a l'Estat espanyol que pugui fer la compensació amb la velocitat d'avenç de la tuneladora».
L'enginyer industrial Santiago Cardenal, que col·labora amb la plataforma, no entén que es tinguessin en compte aquests riscos a Barcelona però no a Girona, «on el terreny és pitjor». Cardenal alerta que el tram més complicat serà entre l'edifici de la Farinera i la Devesa, on hi ha el gros d'habitatges i on la tuneladora «passarà en diagonal, provocant més assentaments, i sota fonaments irregulars segons cada cas». L'enginyer considera que aquesta realitat pot comportar «des d'esquerdes greus fins a fissures més lleus» per culpa dels assentaments del terreny.

Aturar les obres
L'1 d'abril la plataforma del TAV va presentar un recurs extraordinari de revisió al Ministeri de Foment. El recurs inclou una petició d'aturada immediata dels treballs, segons va informar l'advocat Benet Salellas. Foment té 30 dies per respondre, si no, la plataforma recorrerà a la via judicial amb un contenciós administratiu. El recurs arriba quan fa prop de dos anys que es van iniciar les obres i amb la tuneladora a punt per foradar.
Darrera actualització ( Dimarts, 27 d'abril del 2010 21:58 )

1 comentari:

ACiG ha dit...

QUINA BARRA!
I no precisament de pa, sinó més aviat de ferro mal forjat, o tal volta formigonada amb ciment d'allò més "adifós"…