29 d’abril del 2010

La Plataforma del TAV de Girona diu que el projecte no té prou dades per garantir la seguretat dels edificis

Adif expliqui per què a Girona es passa per sota d'edificis i a Barcelona aquesta alternativa s'ha descartat.

Demanen a Pluma que els porti l'informe sobre les indemnitzacions pel túnel

28/04/10 02:00 - Girona - oriol mas

La Plataforma Ciutadana del TAV a Girona va convocar ahir una sessió informativa per als veïns, en la qual va insistir que el projecte del túnel no té prou dades ni està suficientment elaborat per garantir la seguretat dels edificis.  

D'altra banda, van informar del recurs extraordinari de revisió que han presentat a Foment i van demanar públicament al regidor Joan Pluma que faciliti l'informe que havia promès sobre les indemnitzacions que s'haurien de percebre per les servituds del túnel.

L'advocat Martí Serrat va obrir l'acte explicant el perquè del recurs, i afegint-hi que, si ara Foment no respon, passaran al contenciós administratiu.

Segons Serrat, l'objectiu és que Adif expliqui per què a Girona es passa per sota d'edificis i a Barcelona aquesta alternativa s'ha descartat.

Els enginyers Santiago Cardenal i Lluís Batlle van coincidir en les crítiques al projecte d'Adif per al túnel urbà de Girona, que al seu parer és molt fluix i en el qual falten càlculs i dades sobre les característiques del sòl gironí i també dels habitatges. Cardenal va demanar més informació als tècnics d'Adif per saber com es resoldrien problemes com els buits que la tuneladora generi sota els fonaments dels edificis, i més rigor en els càlculs. Per la seva banda, Batlle va insistir sobretot en el fet que les servituds del túnel afectaran les futures modificacions que es vulguin fer als edificis afectats, i que, tant això com la invasió de subsòl privat, hauria de repercutir en indemnitzacions que en aquest projecte no s'han previst. En aquest sentit, la plataforma ha demanat a l'Ajuntament que s'aclareixi tant aquest punt com el dipòsit previ a què obliga la llei d'expropiació forçosa.
Darrera actualització ( Dimecres, 28 d'abril del 2010 02:00 )

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/163703-la-plataforma-del-tav-de-girona-diu-que-el-projecte-no-te-prou-dades-per-garantir-la-seguretat-dels-edificis.html