15 de maig del 2010

Decès de l'enginyer Sr Rafael Casals, col·laborador del equip tècnic de la Sagrada Família


14 maig 2010 - 
Ahir va morir  l'enginyer Sr Rafael Casals, enginyer que ha col·laborat moltísim en els càlculs que demostren com és de nefast  el pas de l'AVE  pel centre de Barcelona  i  a tocar de la Sagrada Família.

Dades  del seu enterrament:
 
Tot tindrà lloc al Tanatori -cementiri de Sant Gervasi:  Roda de Dalt salida 7  -  al sortir del c/ Bellesguard   (es de pujada), travessar la rotonda direcció de dret al Tibidabo; el Cementiri  és alli mateix, a tocar la ronda de Dalt  (c/ Cementiri Sant Gervasi, 4)
 
SALA DE VETLLA
Dissabte  des de les 17 horas  al tanatori-cementiri Sant Gervasi
 
Enterrament
Diumenge a las 12,30  en el Tanatori -Cementiri Sant Gervasi

Resum dels seus treballs:
 El doctor enginyer industrial Rafael Casals Bohigas, expert en càlcul d'estructures, ex-professor de Mecànica dels Sòls, professional admirat i gairebé temut pels seus col·legues, continua, als seus 80 anys, plenament despert, actiu i saludablement crític. Després d'haver participat en obres prou conegudes per molts com són, entre altres, la benzinera de la carretera de Sarrià de Barcelona, l'estructura del Baricentro de Barberà del Vallès, la proposta d'ampliació d'andana de l'estació de Provença dels FGC, o el pont de Bagà, a l'accés sud del túnel del Cadí, així com altres ponts de l'eix del Llobregat, o l'ampliació del pont del Segre a Puigcerdà, és molta l'experiència acumulada per Casals, i, per això, quan encara avui algun company li demana que revisi el seu últim projecte, més val que els càlculs siguin estrictament precisos... 

Membre d'honor de l'Associació de Consultors d'Estructures i col·laborador honorari del Departament de Llengua i Literatura Àrabs de la Facultat de Filologia de la UB pels seus treballs sobre enginys mecànics traduïts de publicacions antigues àrabs, Rafael Casals ha desenvolupat la seva activitat professional principal en empreses com Piera, S. A., Industrial Constructora; Hispano Olivetti, on va ser cap d'obres; UCSA Consulting; Ingeniería y Construcciones Sala Amat, S. A.; o Civilplán, S. A., per, finalment, esdevenir consultor en exercici lliure, actuant per a la Direcció General de Transports de la Generalitat de Catalunya o per a Fomento de Obras y Construcciones, entre altres. 


informació facilitada per la Plataforma l'AVE Pel Litoral