13 de maig del 2010

El Govern fracassa en l'expansió internacional del Prat - Els acords d'Espanya amb altres països segueixen vetant els vols intercontinentals



La Generalitat no ha aconseguit eliminar els problemes per a l'aeroport de Barcelona que suposen els convenis internacionals de l'Estat espanyol amb altres països, que veten els vols intercontinentals a les instal·lacions del Prat.

Actualment, Espanya té 80 acords bilaterals vigents amb tercers països. D'aquests 80 acords, 42 permeten el vol entre Barcelona i l'altre país, 15 deixen la porta oberta a aquesta possibilitat i 23 el permetrien mitjançant una iniciativa de la direcció general d'Aviació Civil per promoure la modificació dels corresponents acords. D'aquests 23 acords que deixen al marge Barcelona, 20 inclouen  Madrid -13 com a única possibilitat-.

Segons una resposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, a una pregunta del diputat de CiU Josep Rull, el Govern ha mantingut diverses reunions amb Aena sobre aquesta qüestió.
Així mateix, el comitè de desenvolupament de rutes, una iniciativa d'Aena, on participen la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra, "fa també un treball de donar suport a l'establiment de vols internacionals de caràcter transoceànic des de l'aeroport de Barcelona".

S'afegeix que "aquest comitè treballa amb companyies aèries i amb els Estats on els acords bilaterals permeten volar a Barcelona". Ara per ara, la situació de vet es manté sense que s'hagin aconseguit canvis.