8 de maig del 2010

Un petit despreniment a la Sagrada Família aixeca pors

Les escoles del recinte, a tocar de les obres del mur pantalla, pateixen un desperfecte. Els arquitectes admeten de manera oficiosa que es pot atribuir a vibracions de les obres del TGV

A.B. - Barcelona - Ult. Act. 08/05/2010  
 Un petit despreniment d’un tros de morter d’una finestra de les escoles de la Sagrada Família, un element de l’obra d’Antoni Gaudí gairebé insignificant però simbòlic ubicat a la part del darrere de l’edifici del recinte que històricament havia d’assegurar l’educació dels fills dels obrers del temple, pot passar a la història com el primer desperfecte –i s’espera que l’últim– de les obres del TGV que es fan a la cantonada de Mallorca amb Sardenya.

El despreniment, que no té a veure amb les bastides que des de la setmana passada han aparegut a banda i banda de l’edifici de les escoles –una operació per impermeabilitzar la teulada–, no s’ha traduït en cap alarma general però sí que ha aixecat certs temors en un moment que el mur pantalla del TGV al carrer Mallorca està pràcticament acabat.

El despreniment es correspon a una rajola de menys d’un pam d’un dels annexos més singulars de la Sagrada Família, on habitualment es fan les rodes de premsa i on hi ha l’accés per als grups d’escolars. Fonts dels arquitectes de la Sagrada Família han assegurat que l’opinió interna majoritària s’inclina per atribuir el desperfecte a les vibracions que han provocat en els últims mesos les obres del tren de gran velocitat. Altres fonts consultades no s’han volgut mullar ni a favor ni en contra de cap tesi per la petitesa del despreniment i han admès que l’esbombament mediàtic d’un fet d’aquesta mena més val reservar-lo per a ocasions més alarmants. Aquestes mateixes fonts han admès que no han informat del fet Adif.

Cap importància oficial
L’oficina de premsa del temple de la Sagrada Família sí que ha estat més taxativa a l’hora de treure importància al succés i a desvincular-lo de les bastides que s’han aixecat. Una de les bastides, envoltada de tanques de plàstic, s’ha aixecat fent de contrafort a l’escola i a una de les columnes de l’entrada de la cantonada Mallorca-Sardenya, on llueix un segell amb la data 1882, quan es van iniciar les obres. L’altra bastida és menys aparatosa i també apuntala l’escola. Les dues estructures estan lligades amb corretges elàstiques per sobre del petit edifici. Les fonts oficials han explicat que la teulada de les escoles estava en mal estat i que s’estan fent treballs per assegurar-ne la impermeabilitat.
http://www.avui.cat/cat/notices/2010/05/un_petit_despreniment_a_la_sagrada_familia_aixeca_pors_97634.php