12 de desembre del 2010

La Generalitat destina més de 3 milions d'euros per a la fibra òptica de 82 equipaments municipals



Per a impulsar la connexió en xarxa d'equipaments culturals

La Generalitat de Catalunya destinarà 3.200.000 euros al desplegament de fibra òptica per a equipaments culturals. Aquesta actuació permetrà impulsar les actuacions previstes en el projecte de connexió en xarxa dels equipaments culturals a través de l’anomenada Anella Cultural.


La inversió, a càrrec del Departament de Governació i Administracions Públiques a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), també permetrà posar en funcionament el Punt Neutre d’Interoperabilitat de l’Anella Multiproveïdor i Multitecnologia. El Punt Neutre és l’equipament necessari que permetrà rebre i emetre senyal des de tots els equipaments, amb independència de l’operador. Aquest punt permetrà la interconnexió de l’Anella Cultural amb altres anelles, com l’Anella Científica.


La transferència s’ha fet en aplicació del conveni signat entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Aquest conveni defineix els òrgans de govern de l’Anella Cultural i identifica i distribueix les seves funcions a l’hora de gestionar el desplegament i ampliació del projecte.


D’altra banda, en el marc del Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha destinat enguany un milió d’euros a millorar els recursos tecnològics audiovisuals de 82 equipaments culturals municipals. Amb aquests ajuts, que s’atorguen enguany per primera vegada, la Generalitat vol preparar tecnològicament els equipaments com a pas previ per fer possible la seva connexió en xarxa a través de l’Anella Cultural. El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació també ha destinat 200.000 euros a la realització d’activitats culturals en el marc del projecte Anella Cultural.
http://noves-tecnologies.e-noticies.cat/la-generalitat-destina-mes-de-3-milions-deuros-per-a-la-fibra-optica-47811.html 


(Nuestro  comentario:  ¿¿Y la crisis??  ¿Por qué gastan tanto dinero?   ¿ No estamos en grave peligro de que España tenga que ser rescatada ??    Vean el artículo de hoy 12-12-2010 de La Vanguardia: 

"Los cimientos del nuevo Govern"
"El principal problema que deberemos afrontar será cómo pagar la nómina de enero", han señalado a La Vanguardia especialistas en asuntos económicos de CiU. De entrada, el nuevo Govern se encontrará sin presupuesto para el 2011. Se prorrogará automáticamente el del 2010....
El Departament d´Economia sigue insistiendo en que su deuda se sitúa alrededor de los 30.000 millones de euros y que los vencimientos para el año 2011 ascienden a 4.498,5 millones contando los 3.000 millones de la reciente emisión de bonos al 4,75%. Sin embargo, los especialistas de CiU, así como otras fuentes relacionadas con en el mercado de capitales y las agencias de calificación, han realizado estimaciones muy superiores. A CiU le consta que una agencia de calificación de las de referencia ha realizado una estimación sobre las deudas acumuladas de la Generalitat que las sitúa alrededor de los 53.000 millones de euro. En cuanto a los vencimientos para el año próximo, fuentes financieras señalan que la opacidad del sistema impide llegar a una conclusión exacta. Aun así, la estimación que ha realizado el equipo económico convergente eleva las necesidades de financiación para el año 2011 a 10.000 millones de euros, contando exclusivamente la financiación del déficit, las aportaciones a empresas públicas, los vencimientos de los bonos y el vencimiento de las deudas con los bancos. Esta aterradora perspectiva...  leerlo todo en: http://edicionimpresa.lavanguardia.es/premium/epaper/20101212/54086498783.html
Nota de Cuca de Llum)