12 de gener del 2011

Aigues termals no aprofitades a Sta Coloma de Gramanet per un privilegi de les elèctriques


 
Foto: Les aigues en aquesta font pública de Caldes de Montbui surten a 75ºC . Altres viles catalanes amb aquest recurs: La Garriga, Tona, Sta Coloma de Farners, Caldes de Malavella, Caldes de Boí, Caldes d'Estrach, Montbrió del Camp, Les i Arties (a la Vall d'Aran), Banys de Llo a La Cerdanya...


A l'entrevista amb Mònica Terribas dos dies desprès de guanyar les eleccions, el Sr Mas deia que tenim "una economía de guerra i supervivència", una mala notícia que li agraïm ens comuniqui en aras de la transparència.  Al seu discurs d'investidura el mateix Sr. Mas va apel·lar al deure moral de cada ú de nosaltres de donar les seves idees per aixecar Catalunya.

Donc bé, tenim un recurs proper que no fem servir: les aigues termals per usos industrials i de calefacció.  A les obres del metro de la L9, prop de l'estació de Sta Coloma de Gramenet, l'enginyer al càrreg em va confirmar que havien "punxat" una bossa d'aigües calentes, i que van cegar-la amb ciment, molt ciment.

 S'imaginen quin goig tenir calefacció gratuïta a Sta Coloma, com a Islàndia? O bé agricultura sota hivernacles a preus competitius, com a Holanda?

Què ho impideix que ha obligat a tancar la bretxa d'aigua calenta?  Donc sembla ser que les companyies elèctriques tenen uns privilegis que van obligar a tapar i no fer servir aquesta font d'energía. Quina és aquesta llei? Seria bon hora derogar-la!

Sr President Mas, Sr Mas-Colell, Sr Pelegri, poden si us plau donar una ullada a la susdita llei i mirar de derogar que les aigües termals no es puguin aprofitar per usos de calefacció i usos industrials?  Podem d'una vegada lliurar-nos dels privilegis de les elèctriques?

Diuen els geòlegs que l'aigüa puja per la falla del Vallès-Penedès, potser en trovarem molta més a Catalunya d'aigua calenta!

Blanca Alsina