26 de febrer del 2011

Castelló aprova una moció per la represa de les emissions de TV3

 

Ho fa com en altres poblacions amb el vot favorable dels regidors del PP · Altres consistoris del país han aprovat mocions similars, així com també ho ha fet la Diputació de Castelló

divendres 25-febrer-2010  - La decisió d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) de tancar les emissions de TV3 al País Valencià arran de les amenaces del govern de Francisco Camps de multar-los amb xifres inassolibles per l'entitat ha provocat una corrua de reaccions de protesta que s'han vist al carrer, a les xarxes socials i, en menor mesura, a les administracions. Si l'Ajuntament d'Ares del Maestrat, amb majoria absoluta del PP, va ser el primer en aprovar una moció contra el tall de les emissions atès que suposa un "atac a la llibertat d'expressió i al pluralisme democràtic", ara ha estat el torn de Castelló. Aquest dijous els tres grups municipals (PP, PSPV i el Bloc) van aprovar una declaració institucional en favor de les emissions, presentada pel PSPV i pel Bloc i que va comptar amb el suport del PP.

El text proposa als governs valencià i català que arribin a un acord de reciprocitat entre els canals de TVC i els de RTVV, així com també reclama al govern espanyol que no veti la ILP Televisió Sense Fronteres i que habiliti un nou canal múltiplex per a poder rebre TV3. La Diputació de Castelló va aprovar una moció similar fa alguns dies.