20 de juliol del 2011

Blanco s'estrena de portaveu amb 175 milions per a l'AVE gallec


Dos nous trams de la línia d'alta velocitat a Ourense i Zamora




El ministre de Foment, José Blanco, s'ha estrenat com a portaveu del Govern espanyol anunciant la construcció de dos nous trams de la plataforma en la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Galícia, a les províncies de Zamora i Ourense. Es tracta dels trams Requejo-Túnel de Padornelo i el Túnel d'O Carrizo (via esquerra), amb una inversió conjunta superior als 175 milions d'euros.

Amb aquesta autorització, el Govern espanyol "torna a proporcionar un nou impuls a la connexió d'alta velocitat Madrid-Galícia, encaminat al compliment dels seus compromisos perquè aquesta Comunitat Autònoma quedi connectada amb el Centre peninsular en l'entorn de finals de 2015, després de la posada en servei del tram Ourense-Santiago-la Corunya a finals d'aquest any.

El tram Requejo-Túnel de Padornelo, de 4,1 km de longitud i que discorre pel terme municipal de Requejo, a la província de Zamora, compta amb un pressupost de licitació de 85.599.463,3 euros. El projecte contempla la construcció en aquest tram del viaducte de Els Pedregals (880 m de longitud) i l'execució del túnel de Requejo, de 2404,5 m de longitud.

Per la seva banda, el tram Túnel d'O Carrizo (via esquerra), de 5,6 km de longitud, compta amb un pressupost de licitació de 89.602.278,8 euros, IVA inclòs, i discorre pels termes municipals d'A Mesquita i a Gudiña, tots dos situats a la província d'Ourense. El projecte contempla la construcció en aquest subtram del Túnel d'O Carrizo (via esquerra), de 5.369,9 m de longitud.
http://politica.e-noticies.cat/blanco-sestrena-de-portaveu-amb-175-milions-per-a-lave-gallec-55359.html


(NUESTRO COMENTARIO:   Es evidente que esta crisis es selectiva: sólo se aprietan el cinturón unos cuantos: los que quieren ir al médico y le cierran el CAP; los que deben operarse y les posponen todavía más la intervención; las ayudas a las familias;  la calidad de la enseñanza? ; la limpieza de la polución ambiental? .... 

¿Ahorrar en inversiones millonarias de vías de AVE?, 
(Responde el Gobierno de ESPAÑA:
- No, por favor!!  El AVE no és un lujo deficitario que ningún otro país europeo puede pagarse....NOooo!  El AVE es inversión de futuro!  
ESPAÑA  DERROCHA!!!! - perdón me corrijo: el "Gobierno de España", también llamado Gobierno Central. GASTAMOS EL DINERO  QUE NO TENEMOS (DINERO PRESTADO, ENCIMA)