7 d’octubre del 2011

Manual per escollir un itinerari ferroviari català, vídeo



7-oct-2010  /Perquè s'ha  decidir que el Corredor Meditarrani ha de ser el prioritari a l'Estat espanyol. Vegin les dades del problema:



 
 
 Imatges del Centre Català de Negocis (CCN) Poden clicar sobre les imatges per a veure·les més grans.



Opció de l'Eix Mediterrani, defensat pel lobby ferrmed. S'en beneficiaràn moltes ciutats amb port: Algeciras, Màlaga, Cartagena, Alicante, València, Tarragona i Barcelona. Els Presidents de les comunitats de Múrcia, València i Barcelona, s'han reunit a Barcelona i a Bruxel·les els darrers deu dies per promocionar·lo. Imatge del Centre Català de Negocis (CCN)





Dues opcions bàsicament: o per Algeciras- la Meseta -Madrid, en tó lila en aquest plano. O bé per la costa. Imatge del diari ABC.


Opcions del govern de Madrid: donar prioritat a  l'Eix ferroviari des d'Algeciras-Madrid- i pasar a França per Canfranc (Travesia Central Pirenaica) Imatge del Centre Català de Negocis(CCN)
 Problemes del traçat per travessar els Pirineus allà on son més amples:  s'ha de fer un túnel de 46 Km i d'altres mes petits, carísim.  França ja ha dit que de cap manera. No és ecològic, es gastarà molta és elctricitat per pujar les mercaderies a 700-800 m sobre el mar.


Opció del govern de Madrid:   - El cost per Km  seria més car tan per la repercusió de la construcció més cara, com de l'electricitat dels convois, ja que caldria pujar des de zero metres als 650m de la Meseta, i més a Canfranc. Imatge del Centre Català de Negocis (CCN)
Aquesta és l'opció més defensada pel govern Central. Ahir dijous el ministre de Fomento Sr Blanco va protagonitzar un altre cerimònia de confusió, parlant de 5 corredors diferents a Espanya. Una cerimònia de confusió que es va repetir la setmana pasada. 

__________________________

Per veure el vídeo cliqueu aqui:

http://youtu.be/qvbvz8j4zRs

http://www.youtube.com/watch?v=qvbvz8j4zRs&feature=share  
_________________

 Twits de Ramón Tremosa sobre el corredor de mercancies:

Ramon Tremosa  -  Gesine Meissner és qui ahir va veure el mapa de prioritats ferroviàries: ella va presidir la visita a Catalunya de 14 eurodiputats al març - 5 octobre 2011

Ramon Tremosa - No crec que el corredor baixi de Cartagena (ja seria molt: fins on va arribar Jaume I). Mira la meva porra a www.tremosa.cat
- 5 octobre 2011

Ramon Tremosa- Aquesta vegada per a la Comissió prioritari voldrà dir també obligatori: abans del 2030 haurà d'estar construïda tota la xarxa - vía web- 5 octobre 2011 

1 comentari:

l'Agustí ha dit...

El vídeo del CCN és genial! (tot i que ja l'havia vist, vol dir que corre, i això és bo).
Tanmateix, dalt de tot de la notícia –just dessota del títol "Manual…"– parla del Corredor Meditarrani (sic), i m'ha fet "meditar" de debò (també pot ser cosa bona?…).