20 d’octubre del 2011

Ferrmed critica que l'Estat hagi optat pel "cafè per a tots"

Amorós demana centrar els esforços perquè els inversions vagin cap al traçat litoral i no cap als “complementaris”


Joan Amorós, amb el Gran Eix Ferroviari que proposa Ferrmed
 
 
19/10/2011  - El secretari general de Ferrmed, Joan Amorós, ha celebrat amb matisos que la Comissió Europea hagi declarat com a eix prioritari el corredor mediterrani per al 2030, tot i que ha criticat el traçat pel sud d'Espanya. Ferrmed considera un error que en arribar a Almeria "faci la volta cap a Granada i Antequera", enlloc que passar per Motril i Granada, ja que li "afegeix 130 quilometres innecessaris".

Amorós també ha lamentat que en el cas d'Espanya "una vegada més" s'hagi optat per un "cafè per a tots" i ha afirmat que "cal seguir fent un esforç" perquè ara les inversions vagin cap al traçat mediterrani i no per a altres "complementaris", com de Galícia o Astúries cap a Madrid. El secretari general de Ferrmed ha recordat que en la reunió del passat 21 de setembre a Brussel·les ja va reclamar que es distingissin els "grans corredors" dels "complementaris".


El corredor central, no justificable

Respecte a
les declaracions de la presidenta d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, que ha assegurat que "s'ha perdut una batalla però no la guerra", Amorós ha assegurat que el corredor central "té mala peça al teler" i ha insistit que no "es justifica des d'un punt de vista sòcioeconomic".

El secretari general de Ferrmed també s'ha referit al ministre de Foment José Blanco, quan fa poques setmanes en una compareixença acompanyat del seu homòleg francès no va descartar el corredor central, i ha dit que no va témer pel corredor mediterrani. En aquest punt, ha reconegut la "bona labor", pels interessos del ministre, en aconseguir que hi entrin "una sèrie de corredors que no tenen res de transeuropeus", sinó que són "peninsulars".


"És aquí on hem de fer un esforç perquè les inversions se centrin on s'han de centrar", ha insistit Amorós, que ha recordat que en la reunió del passat 21 de setembre a Brussel·les ja va reclamar que es distingissin els "grans corredors" dels "complementaris".