20 d’octubre del 2011

Recoder reclama obres al corredor a partir de demà mateix

La conselleria presentarà demà un projecte per a tot el tram català, per accelerar les execucions
 
Recoder
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reclamat començar a licitar demà mateix les obres per al corredor mediterrani, després de la decisió de la UE de considerar-lo prioritari. Recoder s'ha reunit al seu despatx al Parlament amb els seus assessors quan s'ha confirmat la notícia, per llegir la lletra petita de l'acord comunitari, i després ha comparegut davant la premsa al legislatiu català.

Recoder, que va parlar ahir al matí amb el ministre José Blanco, ha anunciat que demà presentarà un projecte per a tot el tram català del corredor, per tal d'accelerar les licitacions i les execucions, sense que s'obri una discussió sobre el traçat com ha succeït en algunes obres a Catalunya els últims anys. El conseller ha revelat que algunes parts d'aquest projecte ja estan fins i tot parlades amb el secretari d'Estat d'infraestructures, Isaías Taboas.


Acabat el 2020


Entre aquests trams, el govern català considera prioritària la connexió del port de Barcelona amb l'ampli de via internacional, i del port de Tarragona amb Castellbisbal també amb ample europeu, amb l'objectiu que igualment quedi connectat. Segons el conseller, tota la part catalana del corredor mediterrani hauria d'estar acabada el 2020. "Els projectes ja hi són", ha subratllat.


L'acord fixa el límit temporal per al total del corredor mediterrani per al 2030. Al considerar-lo prioritari, la UE pagarà fins al 20% del cost, i fins al 50% dels projectes d'enginyeria.