6 de febrer del 2012

Rigau: “Si fem educació constitucional, també la farem estatutària”

 

La consellera d'Ensenyament avisa al ministeri que si vol introduir el coneixement de la Constitució a l'aula, Catalunya inclourà l'Estatut

Considera que Wert hauria de consultat les autonomies abans d'introduir cap modificació al sistema educatiu

 

Irene Rigau, amb el ministre Wert darrere Foto: ARXIU.

06/02/12 - barcelona - M.F / La consellera d'Ensenyament,
Irena Rigau, ha estat clara a l'hora de valorar la possibilitat que el ministeri d'Educació acabi aplicant l'assignatura d'educació constitucional: “Si fem educació constitucional, a Catalunya farem educació estatutària”. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Rigau ha precisat que la Constitució “té diferents interpretacions” i que per tant, els alumnes catalans hauran de saber que l'Estatut ha estat retallat per culpa d'una interpretació que s'ha fet de la Constitució.

Dimecres passat, El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, va anunciar que l'executiu espanyol suprimirà l'assignatura d'educació per a la ciutadania de l'ESO i la substituirà per una de nova: educació cívica i constitucional.

Rigau ha lamentat que Wert hagués fet propostes per canviar el sistema educatiu sense tenir en compte que les competències en aquesta matèria estan transferides a la Generalitat. De fet, ha remarcat que el govern espanyol només té competència directe en educació a Ceuta i Melilla. Per aquest motiu ha criticat el ministeri perquè considera que ha fallat “el diàleg”. “Abans de proposar un canvi”, Rigau considera que Wert hauria de consultar els responsables directes de les competències transferides. A més, ha recordat que a Catalunya hi ha una llei d'Educació aprovada pel Parlament, que també cal tenir en compte.

En aquest sentit ha restat importància a l'afirmació que va fer Wert en resposta a una pregunta de UPyD sobre que tindrà una actitud “vigilant” per garantir que es respecta el “dret” dels pares a escollir la llengua vehicular en l'ensenyament. La llei d'Educació, ha recordat Rigau, contempla que un nen pugui ser acollit en la seva llengua materna fins als 6 anys.
Darrera actualització ( Dilluns, 6 de febrer del 2012 12:09 ) 
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/503934-rigau-si-fem-educacio-constitucional-tambe-la-farem-estatutaria.html 

(Els polítics veuen clar que la política sanitària és competència d'un metge, i per tant, en posen un al devant o bé, fan consultes.
En temes educatius no: ni Felipe González el 1983 ni tots els que han seguit, fan consultes que se sàpiga als Catedràtics d'Institut. I fan reformes educatives sense un previ reciclatge dels professors. Així estem. La Cuca de Llum)

1 comentari:

ACiG ha dit...

És obvi que el ministre Wert està ben verd en qüestions educatives –i tal volta també en les culturals, i ves a saber si encara en les esportives…–.