22 de març del 2012

Escriptors catalans defensen la llengua a les Illes


Els escriptors Josep Maria Espinàs, Albert Sánchez Piñol i Julià de Jòdar


Els escriptors Josep Maria Espinàs, Albert Sánchez Piñol i Julià de Jòdar participaran aquest dijous en la roda de premsa prèvia a la manifestació que es farà divendres a Barcelona en favor del català a les Balears.

El col·lectiu Illencs pel català ha convocat una protesta als Jardinets de Gràcia de Barcelona amb el lema Aturem l'extermini del català a les Illes. Aquesta manifestació tindrà lloc dos dies abans de la convocada a Palma, per al proper diumenge, per l'Obra Cultural Balear.

Illencs pel català, un grup de persones de l'arxipèlag que resideixen a Catalunya, han assenyalat que "l’arribada de José Ramón Bauzá a la presidència del Govern ha significat la retallada més gran de drets lingüístics dels ciutadans de les Illes des del final de la dictadura franquista".

Segons aquest col·lectiu, el català ha passat a ser "una llengua de segona, sense presència a l’administració pública, amb una presència residual i segregada a l’ensenyament, tot consagrant l’apartheid lingüístic". Segons aquest grup, s'ha generat "un conflicte entorn de l’ús social de la llengua on no existia".
http://societat.e-noticies.cat/escriptors-catalans-defensen-la-llengua-a-les-illes-62848.html