20 de juliol del 2012

Adif comença el tram pendent de les vies al moll Prat del port



EL PERIÓDICO / Barcelona /  20-7-2012
La construcció dels accessos provisionals d'ample europeu internacional que donaran connexió al Moll Prat del port de Barcelona ja han començat, segons ha informat Adif. Els treballs consisteixen en l'execució d'un traçat de tres carrils, de més de 250 metres de longitud, per donar sortida a les instal·lacions portuàries amb un ample europeu de via internacional i convencional.

L'actuació s'inscriu en el conveni de col·laboració que ha subscrit Adif, el port de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca per donar connexió ferroviària al moll del Prat.

Les obres suposen una inversió d'uns dos milions d'euros. Els primers treballs coordinen les operacions de demolició de la nau i els treballs de preparació del nou traçat, de manera que es redueix el termini d'execució, perquè el nou tram estigui operatiu al setembre.

Adif porta a terme l'obra de connexió d'ample mixt (europeu i convencional) entre la part portuària del carrer 4 (abans d'arribar al carrer A), i la via paral·lela del tram VI del vial de circumval·lació, en direcció a Can Tunis. Aquesta actuació suposa una inversió de 620.000 euros, a part de més de 500.000 euros en vies.