26 de març del 2013

Resum de la història de Catalunya. Vídeo, 18 min.





  Bon vídeo ben treballat. Dura 18 minuts. Breu repàs de la història de Catalunya des del s.IX fins 1978. Es important, molt important la història perquè ens explica què hem fet com col·lectiu, com som, i per tant què podem arribar a ser en el futur. Permet descobrir un estil propi de fer i d'estar al món, el dels catalans.

 Per això la història de Catalunya ha estat no-explicada, o mal explicada = distorsionada, pels poders  de Madrid d'ençà  1714 i també 1939, és el què passa quan es perd una guerra, ja se sap. Amb tot per ara no han pogut amb nosaltres, seguim existint, seguim tenint una cultura diferenciada, un tarannà diferent de la resta dels pobles d'Espanya: ni millor ni pitjor, senzillament el nostre, com ells tenen el seu què també respectem i acceptem. 

I per soposat!, una llengua diferent amb girs intraduïbles directament, fruit de la nostra manera més genuina original i pròpia de mirar el món. Haver resistit tant i salvaguardat la cultura catalana  300 anys, ja és motiu d'orgull.(Cuca de Llum)


També clicant a:  http://www.youtube.com/embed/BPkhcAEjjnI?rel=0