28 de maig del 2013

El Catalan Democratic Style té èxit a Irlanda



El diputat republicà Alfred Bosch al Catalan Democratic Style té èxit a Irlanda.
 Foto Directe.cat

Alfred Bosch va participar ahir com a observador en el primer referèndum sobre la unificació de l’illa celebrat a Irlanda, inspirat en les consultes populars catalanes sobre la independència 

 

 26-5-2013 /   La iniciativa, sorgida també des de la societat civil, està impulsada per ‘UnitedIreland-You Decide’ que va convocar ahir la primera votació a les comunitats de Crossmaglen (comtat d'Armagh) i Creggan Upper (comtat de Louth), separades actualment per la frontera. Es tracta d'un primer assaig, l’‘Arenys de Munt irlandès’, i es preveu que vagi seguit d'altres consultes similars. Alfred Bosch, que el 2010-2011 va ser portaveu de Barcelona Decideix, assegura que ‘el CatalanDemocratic Style’ , basat en les consultes populars catalanes, ‘és vist amb admiració a molts llocs del món, i ara mateix és exportable a Irlanda del Nord’, en unes localitats on vint anys enrere les comunitats lluitaven a trets al carrer. 

Les consultes catalanes per la independència, una exemple de democràcia

‘Per als irlandesos’
, ha declarat Bosch, ‘aquest model de participació popular és una fórmula ideal per desencallar el procés de manera cívica i pacífica. Es tracta d'un invent democràtic català que aviat podríem veure aplicat a altres llocs del món’. El diputat republicà va explicar fa un temps l'experiència catalana a la conferència anual del Sinn Féin, i des d'aleshores ha estat convidat a fer el seguiment del procés. Bosch confessa que s’ha sentit ‘orgullós i emocionat de viure un moment històric que no té marxa enrera’.  

http://www.directe.cat/noticia/300098/el-catalan-democratic-style-te-exit-a-irlanda