28 de maig del 2013

Bassas: “Els americans troben fascinant un procés independentista de classes mitjanes”


Antoni Bassas. Foto www.elsingulardigital.cat


El corresponsal de TV3 a Washinton assegura que als Estats Units ja es parla del procés català “amb desimboltura”

Maria Coll
El periodista Antoni Bassas, que està a punt d’abandonar la corresponsalia de TV3 a Washington, assegura avui en una entrevista al diari digital Viaempresa, que els americans “es mouen entre l’interès i el recel” respecte el procés d’independència de Catalunya, però “troben fascinant un procés independentista de classes mitjanes”.

“Recelen per què els estats no volen més estats (excepte quan els convé)” i perquè amb la independència de Catalunya “ no tenen clar que no quedi afeblit un soci relativament fiable en termes de seguretat i antiterrorisme com és Espanya”, explica Bassas en aquesta entrevista.


I per aquests motius, segons el periodista, “no acaben de saber si això de Catalunya és un rampell insolidari a causa de la crisi econòmica”. Ara bé, potser és precisament per aquests incerteses que ja parlen del procés català “amb desimboltura” i és “tema de conversa”, segons Bassas.


En aquesta mateixa entrevista, el periodista també dóna consells a aquells catalans que en aquests moments pensen en marxar als Estats Units a buscar fortuna: “Al català que vulgui obrir un negoci, que vingui amb una bona idea, un pla molt clar, ganes de pencar i un primer contacte”.