23 de setembre del 2013

Jordi Barbeta a Singular TV, cal escoltar a J. Barbeta (vídeo 4 min.)





"A la Via Catalana hi havia famílies senceres de persones que ostenten càrrecs directius de grans empreses i bancs a Catalunya, i anaven vestits de groc"



Mar Sabé -  22.09.2013 -   El periodista i cap de la secció de Política de 'La Vanguardia', Jordi Barbeta, assegura en una entrevista a Singular TV que no cal patir per si Catalunya sortirà o no de la Unió Europea (UE), perquè "Catalunya aporta a la UE més que Grècia". Barbeta defensa que el projecte europeu "és de sumar, no de restar", i a més, a la UE no hi precedents comparables a la situació catalana actual.

Barbeta considera que els rumors sobre si un hipotètic Estat català sortiria o no de la UE, "són una campanya que ha propiciat el govern espanyol en contra del sobiranisme".

El periodista també defensa que estem vivint un moment insòlit, de gran transversalitat: "A la Via Catalana hi havia famílies senceres de persones que ostenten càrrecs directius de grans empreses i bancs a Catalunya, i anaven vestits de groc!".

"Hi haurà un moment que el govern espanyol utilitzarà tots els seus mecanismes possibles per desbaratar la iniciativa sobiranista catalana", ha pronosticat el periodista, perquè “hi ha hagut un canvi de xip”. "Ara ve un procés que serà llarg, complicat,dur, a vegades dramàtic i que no podem preveure com acabarà perquè això no ha passat mai abans", ha conclòs. 


LLegiu amb atenció: ("...no se sap com acabarà, mai Catalunya havia demanat la independència"... " Ara, hi ha un informe confidencial del govern alemany, que s'ha conegut per internet, en el que explica que no hi ha precedents, i que fins i tot si Catalunya i Espanya no es posen d'acord els foteria fora a tots dos. Bé, això està per escriure, una cosa que no havia passat mai no se sap com es resol. Ara, jo estic convençut que el projecte europeu es basa en el sumar paisos i mai en restar. La proba és que malgrat les ganes que tenen de fotre fora a Grècia la mantenen. Jo no m'imagino una Unió Europea convertida en un formatge gruyère, amb forats, un forat a a Escòcia un forat a Catalunya, això és impensable. Catalunya aporta més a la Unió Europea que Grècia. I a més a més jo crec que inclús hi hauria el perill real del revés, que si Catalunya quedés fora de la Unió Europea, els estats més rics federats, els estats més rics d'Alemania com Baden-Wurtenberg dirien, "saps què?, que jo també m'en vaig".")(Transcripció de trossets de l'entrevista, Cuca de Llum)