14 de setembre del 2013

La Gigafoto de la Via Catalana: primeres mostres a la xarxa



14.9.2013.  Actualització (12:15 h):
- Les imatges del tram 602, captades per Ricard Vaqué.

Un dels elements més atractius de l'operatiu de la Via Catalana va ser la captació d'una imatge fotogràfica que mostrés d'una sola tirada tots els manifestants, enllaçats, metre a metre, al llarg dels 400 km. Una de les incògnites per a molta gent és l'aspecte que tindrà la foto i com estarà construïda tecnològicament.

Per tal que la foto funcionés, l'ANC va difondre les instruccions de com comportar-se un cop situats a la Via, és a dir, era el "decàleg" de la Via.

A la xarxa, hi ha alguna prova del que podria ser la Gigafoto de la Via Catalana, captada per uns 800 fotògrafs voluntaris que, organitzats per l'ANC, van recórrer tots els trams. Podeu veure aquí una possible prova d'un tram 161, disponible al site de Gigapan, a càrrec de Josep Giribert, en un indret que podria ser Montroig del Camp.

Convé tenir en compte que es tracta d'un muntatge provisional, que no és la Gigafoto definitiva que en el seu moment difondrà l'Assemblea Nacional. Per tant, hi pot haver desajustaments de muntatge, repeticions de fotogrames, etc.

La imatge serveix tan sols per començar d'imaginar quin aspecte pot tenir la presentació final de la Gigafoto. Cosa que moltíssima gent es pregunta i espera coneìxer amb tanta il·lusió com impaciència.


Podeu visitar també aquests impressionants reculls de la Via Catalana a Nació Digital:



http://www.naciodigital.cat/noticia/59309/gigafoto/via/catalana/primeres/mostres/xarxa


A 18 set 2013  tenim més notícies via www.vilaweb.cat: 


Primeres proves no oficials de la Gigafoto de la Via Catalana


S'han publicat a la xarxa les fotos panoràmiques d'uns quants trams de la cadena humana

L'Assemblea Nacional Catalana ha informat que els centenars de fotògrafs que van col·laborar en l'elaboració de la gigafoto dela Via Catalana treballen de valent per a tenir-la a punt ben aviat, de tal manera que tots els participants s'hi puguin trobar. Però com serà aquesta gigafoto, com es veurà la superposició de fotos de cada tram? Per fer-nos-en una idea, aquests últims dies hores s'han publicat a la xarxa algunes composicions de fotos de trams, que no són pas encara les oficials.

Heus ací una foto del Tram 90. Foto de Joan Fibla:

Tram 219, a la Canonja. Foto de Ricard Casas:

Tram 430 a Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Foto de Joan Carles Orengo:

Tram 760, corresponent a la plaça d'Espanya de Barcelona:

I encara una altra del tram 292, al Vendrell, obra de Jaume Santacana:
(>> Veure les gigafotos a: http://www.vilaweb.cat/noticia/4144097/20130918/primeres-proves-oficials-gigafoto-via-catalana.html 


En un altre post La Cuca de Llum actualitza les gigafotos que es van publicant, cliqueu:

Actualització de la Gigafoto de la Via Catalana a 21.09.2013