29 de setembre del 2013

La marea verda en suport a la vaga indefinida dels mestres contra el decret de trilingüisme de Bauzá supera totes les previsions

Manifestació massiva contra el Decret del Trilinguisme del govern Bauzà (PP), que en la pràctica vol dir suprimir la inmersió linguística. Es parla de 50.000 persones. Palma de Mallorca, avui 29.09.2013


 Manifestació massiva contra el Decret del Trilinguisme del govern Bauzà (PP), avui 29.09.2013, Palma de Mallorca

Éxito sin precedentes en las manifestaciones de la marea verde educativa en Palma (100.000 personas), Menorca (10.000) e Ibiza (10.000).(El País)


La manifestació de Palma en defensa de la vaga indefinida de docents i contra el decret del trilingüisme del govern de Bauzá ha començat a caminar a les 17.55 d'aquest diumenge, cinc minuts abans del que estava previst per por de la massificació. A aquesta hora, la plaça Espanya estava plena de gom a gom i impregnada del color verd característic de les samarretes que identifiquen les persones contràries al final del model d'immersió lingüística que suposa el polèmic decret del govern del PP a les Illes.
Sindicats, docents, pares i mares d'alumnes formen part d'una espectacular mobilització, una veritable marea 
verda, que els organitzadors ja havien augurat com la més gran de la història de les Illes. Només a Palma s'hi esperaven 50.000 persones. Els recomptes per intentar obtenir un nombre aproximat d'assistents ja han començat, tot i que les imatges parlen per si soles i mostren com desenes de milers de persones vestides de verd ocupen la plaça Espanya de Palma i els carrers dels voltants. Segons els testimonis, la marea verda ha superat a aquestes hores totes les previsions.

 Manifestació a Palma de Mallorca avui 29.09.2013, de persones contràries al final del model d'immersió lingüística

 
 Manifestació a Palma de Mallorca avui 29.09.2013, de persones contràries al final del model d'immersió lingüística

Manifestació a Palma de Mallorca avui 29.09.2013, de persones contràries al final del model d'immersió lingüística

Manifestació a Palma de Mallorca avui 29.09.2013, foto Miquel Pastor, que diu:        
"Sense cap dubte la manifestació més gran de la història de Mallorca. I un crit unànim: "Bauzà dimissió" està clar que no és digne del poble que goberna."



Poca estona després de començar la manifestació de Palma també ha començat la de Maó, que igualment ha tenyit de verd els carrers del centre de la capital de Menorca. Aproximadament a la mateixa hora, centenars de manifestants començaven a caminar pel mateix motiu a Eivissa.


Manifestació  de  suport a  Maó, Menorca


A la capital de Mallorca, la manifestació s'ha posat en marxa per completar el recorregut previst, des de la plaça Espanya fins a plaça de la Reina en un trajecte de prop de tres quilòmetres, mentre centenars de manifestants han continuat arribant al punt d'inici des de molts indrets, entre ells, els centenars que s'hi han desplaçat en els dos-cents autocars procedents d'altres localitats.

La iniciativa té lloc després que la Conselleria d'Educació i els sindicats STEI, CCOO i l'Assemblea de Docents no hagin arribat a un acord sobre l'aplicació del decret del trilingüisme, el TIL, després de diversos dies de negociació i en el marc d'una vaga indefinida de docents que ja fa deu dies que dura.
Però no només és la societat civil balear la que ha sortit als carrers. També a la capital catalana s'ha fet una concentració de suport als docents illencs, que no afluixen. Centenars de representants de la comunitat educativa, dels sindicats i dels partits polítics s'han aplegat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per rebutjar el model trilingüe del govern Bauzá.


Manifestació  de  suport  a la de  Palma de Mallorca,  a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.  29.09.2013

Dilluns, nova reunió
Demà dilluns, una nova oportunitat. Govern i sindicats es tornaran a reunir per intentar desbloquejar la situació. De moment, però, els mestres poden continuar la vaga gràcies, en part, a iniciatives com la "caixa de resistència", que ha recollit més de 200.000 euros.
La protesta es pot seguir a les xarxes socials amb l'etiqueta #29sTotsSomDocents i #TotsSomDocents.

http://www.324.cat/noticia/2180093/societat/La-marea-verda-en-suport-a-la-vaga-indefinida-dels-mestres-contra-el-decret-de-trilingusime-de-Bauza-supera-totes-les-previsions