2 d’octubre del 2013

El Constitucional avala que el catalán no sea un requisito para acceder a la función pública en Baleares

Conculcados los derechos de los ciudadanos de Baleares. Los funcionarios al servicio de los ciudadanos no necesitan saber su idioma. ¿Se imaginan en Londres un funcionario que solo hable francés?
El Constitucional avala que el catalán no sea un requisito para acceder a la función pública en Baleares. El alto tribunal avala con su sentencia la ley aprobada por el Ejecutivo de José Ramón Bauzá. 
___________
 
Madrid

El Constitucional avala que el català no s'exigeixi per ser funcionari a les Balears

Redacció - 02/10/2013 -
Madrid
Imatge d'arxiu de l'edifici del Tribunal Constitucional.
Imatge d'arxiu de l'edifici del Tribunal Constitucional.


El Tribunal Constitucional ha avalat que el català deixi de ser una exigència per ser funcionari a les illes Balears. L'alt tribunal ha rebutjat per vuit vots a quatre el recurs del PSOE al Senat contra la norma del govern Bauzá. En la seva reforma de la Llei de la Funció Pública, el PP a les Balears va introduir que el català deixés de ser un requisit i passi a ser un mèrit a puntuar a qui aspiri a l'administració autònoma.
La sentència, que compta amb dos vots particulars, rebutja un recurs que van presentar fa gairebé un any 50 senadors socialistes a iniciativa del PSOE balear, que consideraven discriminada la llengua cooficial balear.

En canvi, el tribunal ha resolt el contrari i no veu tracte preferent al castellà
"No existeix discriminació per l'inexistència de tracte preferent del castellà sobre el català"
A més, la majoria del ple, entén que no hi ha inconstitucionalitat en considerar, com a norma general, que el català sigui un mèrit i no un requisit per opositar a una plaça a la funció pública.
"No hi ha inconstitucionalitat en tenir el coneixement del català com a mèrit"
http://www.324.cat/noticia/2181793/societat/El-Constitucional-avala-que-el-catala-no-sexigeixi-per-ser-funcionari-a-les-Balears