20 de desembre del 2013

Un jutge afirma que "podrem votar"



14.12.2014
El jutge de l’Audiència de Barcelona, Santiago Vidal, ha afirmat que "no hem de tenir por" perque que "podrem votar". "No hi ha cap llei al món, ni tan sols les espanyoles, que ens ho puguin impedir", ha apuntat.


Durant l'acte d'ERC a favor de la consulta, Vidal ha expressat que "podrem votar d'acord amb la llei catalanes i les lleis internacional. I això no ho dic jo, això ens ho va dir el Tribunal Internacional de Justícia amb la seva famosa sentència que va validar la declaravió uniltaral d'independència de Kosovo quan va decidir separar-se de l'Estat de Sèrbia".

Vidal ha apuntat que "és important que distigim entre legalitat constitucional i legitimitat democràtica" perquè "són dos conceptes completament diferents". 

En aquest sentit, el jutge ha assenyalat que "l'ideal seria que fossin complementaris i jo estic convençut que, al final, ho acabaran sent. Però si no es així, si l'Estat espanyol amb la seva legalitat constitucional ens diu que no podem votar, no tingueu cap dubte que votarem d'acord amb la legalitat catalana i la internacional".

Finalment, ha dit que acabarem votant perquè "si les lleis es converteixen en cadenes, el que cal és que el poble junt trenquem aquestes cadenes". "I ho acoseguirem. De manera pacífica, de manera serena; com vam demostrar el passat 11 de setembre".



Entrades relacionades: