25 de desembre del 2015

La felicitat, un efecte secundari (Viktor Frankl)

Viktor Frankl, del Prof. Dr. Franz Vesely, a la Viquipèdia


No persegueixis l’èxit directament. Com més el persegueixis, com més t’hi focalitzis en assolir-lo, més inabastable et serà. Per assolir la felicitat, per exemple, no ens interessa fer d’ella el nostre objectiu, la felicitat es dóna com un efecte secundari. Quan ens dediquéssim personalment a una causa major, diferent de nosaltres mateixos, llavors serà quan la felicitat es produirà com un valor afegit. La felicitat es donarà, i la mateixa regla val per a l’èxit; deixa’l que succeeixi, no t’hi amoïnis, t’arribarà. Escolta la teva veu interior, fes allò que et demana de fer, i fes-ho el millor que puguis. Llavors te n’adonaràs que, amb el temps, amb el transcurs del temps, l’èxit es presentarà precisament perquè t’havies oblidat de pensar-hi.




Viktor Frankl, a Ein Psychologe erlebt das Konzentrationslager”, publicat en català com L’home a la recerca de sentit per Edicions 62.

(La Cuca de Llum recomana molt la lectura d'aquest llibre, l'he llegit i és molt bo.)  







Viktor Emil Frankl, neuròleg, psiquiatra i filòsof austríac, creà la logoteràpia. Va sobreviure als camps de concentració nazis d’Auschwitz i Dachau i, a partir d’aquesta experiència, escrigué el llibre L’home a la recerca de sentit.






(article seleccionat per Oriol López Salvadó de la blog: http://coachingpersonal.cat/2013/12/02/la-felicitat-un-efecte-secundari/ )