3 de febrer del 2014

Un prestigiós acadèmic francès assegura que no hi ha res escrit sobre que Catalunya sortiria de la UE

El professor Jean Bernard Auby. Foto d'El Singular Digital

Jean Bernard Auby considera que "no seria raonable tractar a Catalunya o Escòcia com simples Estats recent arribats"

Mar Sabé - 03/02/2014
El professor del prestigiós institut d'estudis polítics de París Sciences Po i director de la Càtedra MDAP, Jean Bernard Auby, ha assegurat aquest matí que “no hi ha jurisprudència sobre si un nou Estat català o escocès sortiria de la Unió Europea perquè aquesta situació no ha passat mai”.

Auby ha fet aquestes declaracions a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, on ha afirmat que “no seria raonable tractar a Catalunya i Escòcia com a simples països recent arribats, seria un error tractar-los com a una realitat aliena a la UE, ja que formen part d’estats que hi pertanyen”.


Per tant, el professor ha explicat que “imposar a Catalunya o a Escòcia un període de separació absoluta de la Unió Europea seria il·lògic”. “La UE ha de desenvolupar un temps que no porti a la separació tant absoluta”, ha considerat.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/un_prestigios_academic_frances_assegura_que_no_hi_ha_res_escrit_sobre_que_catalunya_sortiria_de_la_u_98517.php

((  Aquesta entrada vol ser un botó de mostra.  Hi ha hagut moltes declaracions de persones amb autoritat dient una opinió similar.  L'oligarquia de l'altiplà amb seu a Madrid pot fer les amenaces que vulgui, però no hi ha res escrit a favor ni en contra, no hi ha jurisprudència. L'haurem de crear escocesos i catalans!

  En segon lloc cal assenyalar  que el veto a l'entrada de Catalunya per part d'Espanya li costaria molts diners. Es clar, com ha explicat Sala i Martín,  si no reconeix una Catalunya independent, no podrà negociar que els catalans assumim  una part del deute d'Estat espanyol.  Ni podrà exportar per l'AVE  de l'arc mediterrani, i el que vé de Madrid, moltes mercaderies via Port-Bou.

 En tercer lloc,  la propia Unió Europea ha activat un mecanisme aprovat a Lisboa, pel qual ja NO és necessaria l'unanimitat per acceptar un nou membre a la Unió.  És el cas de Kosovo, a qui l'estat espanyol no vol reconèixer. Cuca de Llum ))