8 d’abril del 2014

El portaveu dels jutges degans demana que se suprimeixi la figura de l'aforat

 (A Espanya hi ha 10.000 aforats. A Alemania cap. A França només Monsieur le President. Cuca de Llum)


LA REFORMA DEL PODER JUDICIAL

Martínez Espinosa la considera "un vestigi del passat que no té justificació al segle XXI" i reclama "una igualtat absoluta entre els ciutadans"


MARISA GOÑI / Palma de Mallorca / 8.04.2014
El portaveu dels jutges degans d'Espanya, Francisco Martínez Espinosa, ha reclamat a Palma la supressió de la figura de l'aforat perquè hi hagi "una igualtat absoluta entre els ciutadans". "No s'entén que hi hagi persones diferents davant la llei", ha comentat el magistrat al ser preguntat sobre el manteniment d'aquesta figura i l'aforament introduït per a la Reina i els prínceps d'Astúries en la reforma de la llei orgànica del poder judicial que propugna el Govern de Mariano Rajoy.

Martínez Espinosa considera que l'estatut de l'aforat "és un vestigi del passat que no té justificació al segle XXI. La igualtat absoluta arribaria a tots els ciutadans si no hi hagués aforats”.

Equip de reforç

Preguntat per la dilació de casos complexos i, en concret pel 'cas Nóos', el magistrat ha apuntat la solució d'introduir més d'un jutge en aquests processos per guanyar agilitat. Al seu parer, el jutge José Castro podria haver tingut altres col·legues de suport en la instrucció, tutelats per ell, per avançar amb més diligència en la causa.

Martínez Espinosa ha apuntat que a Palma, on exerceix de jutge degà, s'ha introduït la figura del jutge de reforç per ajudar els jutjats més encallats pel volum de tasques que han d'assumir. Sobre el qualificatiu de "jutges estrella" que s'assigna a alguns magistrats, ha comentat que "a vegades salten a la palestra dels mitjans de comunicació en contra de la seva voluntat".

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/peticio-jutges-eliminacio-figura-aforat-3244902