27 d’agost del 2014

#ambSenyal: TV3 tornarà al País Valencià (avís d'error: no hi ha cap previsió del retorn de TV3 al País Valencià)


((  La redacció de VilaWeb aclareix que aquesta és una notícia de l'arxiu, concretament de 2012. 

Com és evident Acció Cultural del País Valencià, malgrat tot, no ha pogut reobrir els repetidors ni hi ha cap intenció concreta de fer-ho.
Aquesta notícia ha tornat a circular, fora de context, a través de les xarxes socials anys després i aquesta nota vol aclarir que no és d'ara  i que no hi ha cap previsió del retorn de TV3 al País Valencià >http://www.vilaweb.cat/noticia/4064565/20121213/ambsenyal-tv3-tornara-pais-valencia.html ))


La Generalitat acata la sentència del Suprem i també anul·larà la multa a ACPV · Eliseu Climent diu que el retorn de les emissions és 'cosa només de dies'


La Generalitat Valenciana va anunciar ahir que acatava la sentència del Tribunal Suprem sobre les emissions de TV3 al País Valencià, de manera que anul·larà la multa imposada a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), propietària dels repetidors, i deixa sense efecte la prohibició de les reemissions de TV3. Ho van explicar fonts de la Generalitat després de publicar-se la sentència del Tribunal Suprem espanyol, que dóna la raó a ACPV. Eliseu Climent ha anunciat que el retorn de les emissions de TV3 a tot el País Valencià 'és cosa només de dies'.

.... El Suprem va acceptar el recurs de cassació d'Acció Cultural del País Valencià(ACPV) contra les multes imposades a l’entitat i el tancament de repetidors, i va sentenciar que el Consell no és competent per a decidir si es pot veure TV3 o no i, per tant, no pot aplicar aquestes sancions. El tribunal estableix que la competència és del govern espanyol. Aquesta sentència n'anul·la una altra del Tribunal Superior de Justícia valencià, que avalava la prohibició de les emissions de TV3.

.....'La competència per a controlar la prestació dels serveis de comunicació audiovisual s’estén a aquells serveis amb un àmbit de cobertura que no sobrepassi els respectius límits territorials, i amb una prestació duta a terme directament per les comunitats autònomes o entitats', diu la sentència. I, llevat d'aquests supòsits, aclareix que les competències de control i sanció no són del govern autonòmic.
El Suprem no valora l'ús del domini públic radioelèctric, sinó que diu que això correspon al govern espanyol i, per tant, que el govern valencià no hi és competent.
En canvi, recorda que el senyal de TV3 no provenia de cap emissor clandestí, sinó de la televisió pública catalana, 'amb la llicència per a emetre i la concessió de freqüències de l'espectre radioelèctric corresponent'. Afegeix que la difusió de les emissions fora de Catalunya són lícites si es fan servir 'determinats mitjans tecnològics'. I encara detalla: 'Els receptors dels serveis de difusió televisiva a la comunitat valenciana poden captar lícitament les emissions de TVC a través de satèl·lits (que també fan servir l'espai radioelèctric) o a través de xarxes de cable, sense que la Generalitat Valenciana hi tingui competències de control ni sanció.’
El 17 de febrer del 2011 el govern valencià va tancar les emissions de TV3. Paral·lelament a la batalla judicial que ara ha guanyat, ACPV va emprendre la batalla política, a través de la iniciativa legislativa popular 'Televisió sense fronteres'. Va aplegar més de 650.000 signatures de suport després d'una intensa campanya, però el PP va tombar la ILP en la presa de consideració al congrés ara fa dos mesos.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això es va dir al desembre de 2012 i des de les hores, res de res.Ni Acció cultural, ni el govern diuen ni fan rés.Estic molt desabut.