28 de gener del 2015

Detall d'ètica als Pressupostos 2015: supressió de les dietes pels alts càrrecs de la Generalitat. CiU ERC han arribat a un acord.





CiU ERC han arribat aquest dilluns a un acord sobre les esmenes que els republicans proposaven incorporar als pressupostos per al 2015 i, entre altres mesures, preveu la supressió de les dietes pels alts càrrecs de la Generalitat, que, en canvi, recuperaran, igual que els funcionaris, la paga extra que han deixat de cobrar els últims anys.

Representants de les dues formacions han segellat l'acord que evitarà una pròrroga pressupostària. El document inclou com a principal novetat un fons extraordinari de 100 milions d'euros destinat en la seva majoria a polítiques socials, que es dotarà de l'estalvi anunciat dels interessos del FLA.

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha manifestat que “dins les enormes limitacions que tenim, acaben sent els millors pressupostos possibles”.

Aquest mateix dilluns a la tarda està previst que es votin les esmenes a la comissió d'Economia del Parlament. La votació final en el ple està fixada per al 4 i 5 de febrer.



....En canvi, els diputats no la recuperaran (la paga extra). (...) “els diputats del Parlament –i em sembla bé– no cobrarem catorze pagues, però el personal posat a dit aquest sí que cobrarà catorze pagues” tal i com costa “a les retribucions complementàries i a les retribucions bàsiques de cada departament amb relació als pressupostos de l’any 2015”.