27 de març del 2015

El Constitucional aixeca la suspensió a la llei catalana que regula el 'fracking'


Catalunya és una de les comunitats que van decidir prohibir aquesta tècnica per obtenir gas i petroli



 

 

 

El Tribunal Constitucional ha decidit aixecar la suspensió a la llei catalana que regula la fractura hidràulica o 'fracking' per a l'obtenció d'hidrocarburs.


Divendres, 27 de març del 2015 - El Periódico
La Conselleria d'Empresa celebra que s'hagi aixecat la suspensió de l'article 167.1 de la llei 2/2014, d'acompanyament dels pressupostos del 2014, que prohibeix aquestes prospeccions en terreny no urbanitzable "quan pugui tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques o socioeconòmiques de la zona afectada". El text modificava la llei d'urbanisme.

Tot i que el Tribunal Constitucional encara no s'ha pronunciat sobre el fons de la demanda, interposada pel Govern central, la mesura facilita la feina de la Generalitat, segons la Conselleria. El Constitucional entén que no es donen les circumstàncies per suspendre la llei.

L'Executiu català ha manifestat en tot moment la seva voluntat de prohibir aquesta tècnica d'obtenció de gas i petroli a Catalunya, al contrari que el Govern central, que fins i tot ha decretat normes per estimular-la.