22 de maig del 2015

El Parlament Europeu reconeix en un lapsus que Catalunya és un Estat

  

L'agenda dels europarlamentaris amb la referència al Parlament de Catalunya



 Martin Schulz. Foto El Singular Digital.


Schulz es disculpa després d'atorgar categoria nacional al Parlament català. La notícia ha transcendit a mitjans francesos 

Redacció - 21/05/2015
El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, va tenir un lapsus en atorgar-li categoria d'Estat a Catalunya, en una sèrie d'escrits, i ha hagut de demanar disculpes a petició de l'eurodiputat d'UPyD Enrique Calvet Chambon. En els documents Schulz afirmava que Catalunya és un Estat, motiu pel qual Calvet va advertir la presidència del Parlament, que ha hagut de fer marxa enrere.


"De manera inexplicable fins ara a les agendes anuals que distribueix el Parlament Europeu, i on hi figuren les dades de contacte dels 28 parlaments nacionals dels Estats membres, en el cas d'Espanya s'hi inclouen també les dades del Parlament de la Catalunya Ibèrica, de manera i forma que sembla donar-li a aquest Parlament regional la qualitat de nacional", diu la queixa de Calvet.


L'eurodiputat afegeix que "és un greu error de conseqüències polítiques greus i una lamentable discriminació per a la resta de regions espanyoles i europees". Schulz ha agraït per escrit que s'hagi detectat l'error, i s'ha compromès a fer els canvis que calgui en aquests documents perquè Espanya no se senti ofesa.


La premsa internacional s'ha fet ressò d'aquest lapsus, i destaca que el Parlament Europeu "ha reconegut per error que Catalunya és un Estat".