21 de maig del 2015

Todos los trenes de Rodalies de Barcelona, parados (21.05.2015) Y a partir de las 15h. también dos líneas de metro. Gran dia hoy.>> Caos en toda la red de Rodalies y Regionales de Catalunya

Caos en las estaciones. Foto de La Vanguardia.


Una incidencia en el centro de control ferroviario ha mantenido los trenes parados | Rodalies de Catalunya prevé que el servicio esté totalmente normalizado a mediodía pero acumula grandes retrasos 

Barcelona. (Redacción).- Una incidencia detectada en el centro de control ferroviario de Adif a primera hora de esta mañana ha provocado el colapso de todas las líneas de Rodalies y Regionales de casi toda Catalunya. Los trenes han estado parados en las estaciones sin poder circular entre las 6.45 hasta pasadas las 7:30 de esta mañana. En total, según el director de Rodalies de Cataluanya, Félix Martín, ha cifrado en unos 80.000 los usuarios afectados. A mediodía todavía se arrastraban retrasos de un cuarto de hora de media.
... La avería, cuyas causas se desconocen, afectaba al sistema informático que regula toda la circulación ferroviaria de Barcelona y Girona y buena parte de Tarragona y Lleida, informan las mismas fuentes.
...El secretario de Infraestructuras ha reclamado a Adif solucionar una avería que ha dicho que es recurrente, y ha subrayado que si la solución pasa por instalar más ordenadores en el sistema, deben hacerlo: "Pero no puede caer semana tras semana", ha dicho.
En los andenes se acumulan viajeros, los  paneles no anuncian los retrasos y la confusión y la indignación reina en las estaciones.  

El alcalde de Barcelona, Xavier Trias, considera que la avería "es una demostración de las cosas que no van bien y que no irán bien mientras esto dependa del Estado". El alcalde y candidato por CiU en Barcelona participa en un desayuno organizado por la Cambra de Comerç, en el que ha considerado que esta avería recurrente (la tercera similar en pocas semanas, afectando al sistema informático) es consecuencia de la falta de mantenimiento de infraestructuras ferroviarias.


La incidencia en Rodalies y Regionales ...está causando también graves problemas en los accesos viarios a Barcelona con colas kilométricas, en particular en la Ronda de Dalt y Ronda Litoral.
Leer más: http://www.lavanguardia.com/vida/20150521/54431365016/trenes-rodalies-barcelona-parados.html#ixzz3am0bW3o3>> Confirmen que el Centre de Control de RENFE funciona amb ordinadors Spectrum(No sé si és veritat..., però tot podria ser. Cuca de Llum) 

Segons ha confirmat Renfe, l’avaria d’avui s’ha produït al Centre de Control de l’Estació de França. “Eh que molts pensave que a l’Estació de França ja no s’hi feia res?”, avisava un portaveu de la companyia “doncs és cert, avui no s’hi feia res”. El problema cal buscar-lo al sistema informàtic “no sabem què passa, els ordinadors es reinicien contínuament… i és estrany perquè aquests Spectrum porten dècades funcionant bé”.  
http://benegre.cat/2015/05/21/confirmen-que-el-centre-de-control-de-renfe-funciona-amb-ordinadors-spectrum/ 
>> Set combois de l'L9 i l'L10 del metro queden bloquejats enmig de la via per un error tècnic

Un error tècnic en el sistema de control ha deixat aturats set combois del metro de Barcelona

21 Maig 2015 - 17.32  / Un error tècnic en el sistema de control ha deixat aturats set combois de les línies L9 i L10 del metro de Barcelona, que han quedat inutilitzades entre la Sagrera i Can Zam i Gorg. Es tracta de línies automàtiques, sense conductor.

Els combois s'han aturat poc després de les tres de la tarda i, segons alguns dels afectats, els passatgers no n'han pogut sortir fins al cap d'uns 50 minuts, quan les portes s'han obert i els passatgers han pogut seguir els itineraris segurs que els han conduït fora dels túnels ferroviaris.

Transports Metropolitans de Barcelona ha informat que hi ha hagut una incidència amb un passatger a qui han hagut d'atendre els serveis mèdics. Alguns testimonis asseguren que dues persones més també han hagut de ser ateses per una caiguda i un atac d'asma.

Raquel Foix, una passatgera que s'ha vist atrapada en un dels combois, ha denunciat a través del 324 com ha anat l'evacuació del tren:

"No ens han informat fins al cap de 30 minuts (cal tenir en compte que estàvem incomunicats en un túnel 5 pisos sota terra) i que tot i que els passatgers hem intentat comunicar-nos pels intèrfons d'emergència, ens contestaven esporàdicament i tard i ens deien que no ens sentien. S'han generat moments d'indignació i pànic"

Transports Metropolitans de Barcelona ha informat que ha habilitat un servei de bus alternatiu per minimitzar els efectes del bloqueig dels combois.

L'errada informàtica ha quedat resolta tot i que les afectacions en la circulació encara es mantenen.