25 de maig del 2015

Es destapa que Espanya està construint l’AVE entre Cambrils- Vandellòs amb l’ample ibèric i no amb l’internacional. Quin embolic, hi ha algú que en tregui l'aigua clara?


( Aquest tram és un dels més saturats de TOT L'ESTAT, i un dels que té més avaries. Sense verbalitzar·ho MAI,  l'Estat fa i ha fet  TOT  EL POSSIBLE  perquè les connexions  entre  Barcelona i València  siguin com més lentes millor. Des que va desaparèixer Spanair ja no hi ha vol directe entre les dues ciutats. Tampoc hi ha AVE directe, ans al contrari,  hi ha un tram de via única de 30 Km.  El mateix pasa amb la N-II, també té trams sense desboblar.  En fi, tenim autopista de pagament perquè el Banc Mundial que va ajudar a finançar·la, al seu dia va imposar el traçat.

Tot això desvetlla una  por  amagadíssima del Govern central de potenciar el que ja és l'eix econòmic  més potent de l'estat espanyol, l'eix mediterrani. Ho és des de l'època del romans. 

Aquest eix  Barcelona - Tarragona - València - Murcia - Almeria  és responsable del 60%  de les exportacions de tot l'estat.  Aquesta és una de les incongruències típiques de "la casta" alies l'oligarquia de l'altiplà.  Prima a l'hora de pendre decisions, el manteniment de la capitalitat de Madrid,  enlloc d'invertir allà a on el benefici econòmic poduirà, de rebot, un augment dels impostos i la riquesa de tots. Al ministeri de Fomento segueixen parlant del Corredor  Central atravessant els Pirineus per allà on son més amples, i allà a on no hi ha industria a la banda francesa. Els francesos es neguen en rodó ni a considerar·ho. Però el govern central segueix fent EL RONSO  amb TOTES  LES  ESTRATÈGIES  POSSIBLES  per boicotejar el que és evident per tots,  el tren d'ample internacional  de mercaderies, que uneixi València - Tarragona - Barcelona - Perpinyà - Lyó - Paris  etc. cap el nort d'Europa. Cuca de Llum )




7 maig 2014

Espanya està construint el tram del corredor entre Cambrils i Montbrió del Camp amb ample de via ibèric (1,668m) i no amb l’ample internacional (1,435m). Així ho recull avui el Diari de Tarragona que explica com el batlle de Montblanc i diputat d’ERC al Parlament, Josep Andreu, , se’n va adonar quan va mesurar la distància entre els carrils a Cambrils. El diari que diu que també ho ha comprovat, afirma que la constructora ha explicat que no és l’únic tram amb aquestes característiques.



Imatge de El Periódico, diari que té sovint les millor imatges per il·lustrar les notícies. Font d'informació, el Ministeri de Fomento. Aquesta imatge és antiga, tot i que quan penjo la notícia a la Cuca de Llum és el maig 2015.




El pla inicial de Foment contemplava només  l’ample internacional, però sembla que la pressió d’alguns empresaris valencians i catalans que no volen perdre l’ample ibèric, va aconseguir que el Govern decidís de mantenir els dos amples, fins el punt que Adif va suspendre dos contractes de la obra. Però fa poc ha aparegut un informe del grup d’experts que Foment va contractar després de l’accident del tren de de Santiago, que desaconsella la instal·lació d’un tercer carril en trams llargs.

 Dibuixos de El Periódico  d'una via d'ample ibèric, i una d'ample internacional.


Foto d'una via dita d'ample mixte. Hi poden rodar trens d'ample ibèric i també d'ample internacional. 



Per ERC el govern espanyol pot voler  destruir les relacions entre València i Catalunya, i creu que tard o d’hora Europa sabrà quin ample de banda es construeix, perquè el Corredor del Mediterrani és un eix prioritari per a Europa que es finança amb els  fons aportats per la comunitat, però amb la condició que siguin projectes transeuropeus, és a dir que connectin estats, i aquí no hi entra l’ample ibèric.

En el fons de tot l’afer hi ha el fet que PP hagi recuperat en el seu programa per a les eleccions europees la construcció del Corredor Central, que la Comissió Europea ja va desestimar incloure en la Xarxa Transeuropea de Transport.

http://araomai.cat/es-destapa-que-espanya-esta-construint-lave-entre-cambrils-vandellos-amb-lample-iberic-i-no-amb-linternacional/