7 de novembre del 2015

Portada del New York Times: l'intervencionisme estatal sobre la premsa: control, censura, llei mordassa




La #MarcaEspaña avui a la portada del New York Times: l'intervenciosme estatal sobre la premsa, amb els seus grans deutes, obren la porta al control i censura del govern del PP i de la seva llei mordassa (Ramon Tremosa).

 Pere Torrell Jordana recordeu que amb Rajoy van acomiadar 3 directors de diari, el més venuts, El  Pais,  La Vanguardia i El Mundo Siglo XXI...aixó es anar per feina.


.....

 
The NewYork Times, denuncia la mancança de llibertat i objectivitat de la premsa espanyola
 
 
El diari nord-americà ‘The New York Times’ ressalta avui a la seva portada de l’edició internacional, la preocupació per la pèrdua d’objectivitat i d’independència editorial dels mitjans de comunicació espanyols. Segons la crònica del corresponsal a Madrid, Raphael Minder, tant la llei mordassa del govern de Mariano Rajoy com tota la reconversió patida del sector ocasionada per la crisi financera, amb la perdua de més de 10.000 llocs de treball, han portat a una pèrdua de credibilitat de les principals capçaleres estatals, entre les quals destaca ‘El País’ i ‘El Mundo’.
 
L’article de fet es basa en un informe fet per l’Institut Internacional de la Premsa (IPI) en el qual mostra totes les mancances a la llibertat de premsa que pateix l’estat espanyol i fa tot un seguit de recomanacions per superar la llei mordassa del PP a la pròxima legislatura, la comissió d’investigació que ha viatjat a l’estat espanyol ha elaborat un informe publicat ahir que podeu consultar aquí, a les recomanacions d aquest informe s’ha sumat també El Comitè per a la Protecció dels Periodistes (CPJ), la Federació Europea de Periodistes (FEP) i la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Expressió (PDLI), amb seu a Madrid.

El diari relata la marxa de Pedro J. Ramírez d’El Mundo i seguint les explicacions del mateix Ramírez, diu que el detonant va ser la publicació dels sms entre Mariano Rajoy i Luis Bárcenas, fruit de la investigació sobre el finançament il·legal del PP. El periodista nord-americà parla també de la total supeditació dels mitjans públics com TVE als desitjos del poder polític del moment. L’article recull les declaracions de Pablo Casado portaveu del PP, el qual amb l’arrogància que els caracteritza declara: No veig cap problema amb la premsa a Espanya.”
 
Com no podia ser d’altra manera l’informe és “madrilenycèntric“, tot passa dins de les redaccions dels diaris de Madrid i no existeix res més, però certament l’article i l’informe són un bon retrat de la nova premsa del règim borbònic.
http://www.geopolitica.cat/the-newyork-times-denuncia-la-mancanca-de-llibertat-i-objectivitat-de-la-premsa-espanyola/


....


El New York Times alerta que a Espanya s'està perdent la llibertat de premsa


L'International Press Institute expressa en un informe la seva "preocupació" per la manca d'independència editorial dels mitjans de l'Estat
6 de Novembre 2015 
El 'New York Times' ha publicat un article on alerta que a Espanya s'està perdent la llibertat de premsa. El rotatiu fundat el 1851, el primer diari dels Estats Units en tiratge, difusió i influència, assegura que la ràpida reestructuració de la indústria espanyola ha provocat "una creixent preocupació" sobre si els diaris més reconeguts a Espanya "han perdut la seva independència editorial". A més, el 'NY Times' -que publica l'article en la portada d'aquest divendres- vincula la pèrdua de la llibertat de premsa a les pressions del govern espanyol, i apunta que l'executiu de Mariano Rajoy ha rebut moltes crítiques per la coneguda com a "llei mordassa".
El diari nord-americà recull que aquest dijous l'International Press Institute, un grup d'organismes de control de mitjans internacionals va publicar un informe on expressa la seva "preocupació per la llibertat de premsa a Espanya". També demana que es derogui la llei mordassa i que el govern deixi de controlar els mitjans públics
http://www.mon.cat/cat/notices/2015/11/el_ny_times_alerta_153051.php