7 de gener del 2016

Recull de premsa: 14 assembleas locals de les CUP refusen el NO a Mas (4-8 gener 2016). Alguns socis de la CUP com la Crida, desconeguts pel gran públic mostren el seu desacord en el no a Mas. Crec que a l'ANC hi ha d'haver dimissions. v.3



>> Anuncia la seva dimissió Antonio Baños, portanveu al Parlament de la CUP.  05.01.2016


>>  Poble Lliure emet un comunicat criticant amb duresa el vet de la CUP a Mas - 06.01.2015 - 
L'organització independentista Poble Lliure, integrada a la CUP, ha emès aquest matí un comunicat on considera un "greu error" la decisió del Grup d'Acció d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP-Crida Constituent de no facilitar la investidura d'Artur Mas, i per tant, impedir la formació d'un nou govern. "Incompleix la promesa electoral de ser l'accelerador i la garantia del procés independentista’, diu l’organització independentista
L'organització independentista avisa que "no acceptarà cap proposta que suposi rebaixar el contingut independentista de la CUPi, d'altra banda, la decisió "posa en perill l'acumulació de forces obtinguda pel moviment independentista fins al 27S". (...)
També es responsabilitzen a si mateixos, "especialment per haver reaccionat massa tard quan es veia que les negociacions s'estaven centrant obsessivament en el nom d'una persona, una perspectiva reduccionista". Pels integrants de l'organització independentista correspon "a les diferents organitzacions i persones que han defensat el perillós escenari actual i sobretot a la Crida Constituent, que és qui ha dirimit l'empat dins la CUP, de gestionar la nova situació i responsabilitzar-se de les conseqüències que se'n derivin". 
(http://www.vilaweb.cat/noticies/poble-lliure-emet-un-comunicat-criticant-amb-duresa-el-vet-de-la-cup-a-mas/)
(http://www.mon.cat/cat/notices/2016/01/poble_lliure_cup_el_no_a_mas_incompleix_la_promesa_
de_ser_l_accelerador_i_la_garantia_del_proces_156252.php)



(El públic en general NO saviem res de la Crida Constituent i encara menys que la CUP tinguesi socis al Parlament: Grup d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP-Crida Constituent.  Per aquest motiu, per no haver avisat de tot això, crec que a l'ANC, han d'haver·hi dimissions, començant per Jordi Sánchez, que ha demanat perdó per no haver·ho fet;  d'acord i gràcies, però és molt greu, crec que ha de dimitir. Cuca de Llum)



1.>>  Robert Sabater, batlle de la CUP a Viladamat, ha penjat un escrit a les xarxes socials on afirma que la decisió de la CUP no el representa. Sabater acusa els sectors interns de la CUP que han afavorit el No definitiu a l'acord amb JxSí: "El més greu de tot és que la decisió de cometre aquest nefast error estratègic no ha estat presa per la CUP, sinó que han estat el conjunt d'organitzacions parasitàries i prepolitiques que tenen l'organització segrestada des de la creació de la coalició Crida Constituent", ha etzibat al text. "En aquest sentit posa nom a les organitzacions parasitàries: EnLluita, Lluita Internacionalista i Corrent Roig, i les acusa d'actuar com a “autèntics paràsits de la CUP”, i de haver trencat l'equilibri intern de al CUP amb la complicitat d’alguns i de “carregar-se la imatge pública i desestructurar l'organització política més democràtica, més neta, més justa, més transparent i més esperançadora de tot el sud d'Europa”.

Tot i la discrepància, Sabater no estriparà pas el carnet de la CUP. "De moment no abandono ni la militància, ni el compromís amb el poble, ni la lluita per una vida més lliure i més digne"

L'article  afegeix més avall:  "Les paraules de Sabater sumades a les de l’històric independentista i membre de Llibertat.cat, Carles Benítez, fan sospitar del joc brut, Benítz definia de perplex, rocambolesc i matemàticament surrealista, el resultat de L’Assemblea del 27-D amb un empat a 1515 vots, i alertava de mancances com el canvi d’última hora de l’emplaçament del lloc de reunió de l’Assemblea i sobre les conseqüències nefastes de les estranyes aliances amb sectors de tradició espanyolista que havia propiciat la creació de la candidatura CUP-CC que percebien i expressaven en veu alta molta militància de la CUP.

Benítez també destacava en l’escrit un nombre massa gruixut d’incidències que no haurien de passar desapercebudes per a la militància independentista de la CUP que avui encara és majoritària i esperava que no es volgués ‘resoldre’ l’empat per mitjà d’una relliscada encara més grossa-fet que va pasar-, i reclamava una reflexió profunda perquè tot plegat és excessiu.



(Robert Sabater, batlle de Viladamat a ser dels primers o el primer en desvincular·se del NO a MAS. Va escriure una carta:)

"És el cas de l’alcalde de Viladamat, Robert Sabater, que ostenta l’alcaldia amb el  78% dels vots, i que en un escrit a les xarxes se suma de forma més contundent al comunicat de Poble lliure que va en el mateix sentit."

(http://www.llibertat.cat/2016/01/una-carta-de-robert-sabater-alcalde-de-viladamat-es-difon-ampliament-per-les-xarxes-socials-33576)




2.>>  El 100%  de la CUP de Lloret de Mar és favorable al procés  (www.llibertat.cat)


3.>>  La CUP de Sant Celoni i La Batllòria mostra el desacord amb la decisió del consell polític. En un manifest reiteren que la seva posició era donar dos vots favorables a la investidura i dues abstencions. (http://www.naciodigital.cat/noticia/101060/cup/sant/celoni/mostra/desacord/amb/decisio/consell/politic)



4.-5.>>  Verges i Celrà, dos municipis on la CUP governa amb majoria absoluta i on les assemblees debatran si abandonen l'organització. L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, on la CUP governa amb majoria absoluta. Cornellà reconeix que no se sent representat per la CUP i que valora, a nivell personal, donar-se de baixa. A Verges on la CUP també governa amb majoria absoluta, l'alcalde, Ignasi Sabater, ha manifestat que se senten "tristos i enfadats" per la decisió que la CUP va prendre el diumenge a Barcelona...   (http://www.llibertat.cat/2016/01/la-cup-pot-perdre-dos-municipis-on-governa-amb-majoria-absoluta-33570 )


4.>> La CUP de Verges denuncia que el programa electoral del 27-S no incloïa el veto a Mas. Sabater ha denunciat que el programa electoral de la CUP no feia cap referència ni a Mas com a presidenciable ni al veto a la seva investidura. Aquesta qüestió, segons Sabater, la van introduir "alguns" durant la campanya. Si bé no poden parlar en nom d'altres assemblees locals, recorden que a l'Assemblea Territorial més d'un 90% creia que s'havia d'arribar a un consens per facilitar la investidura, però no per a un acord programàtic.
(http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/el-mati-de-catalunya-radio/la-cup-de-verges-denuncia-que-el-programa-electoral-del-27-s-no-incloia-el-veto-a-mas/audio/906116/#.Vou2YNhomK8.facebook )
  


6.>>  La CUP de Ripoll: «La decisió de no investir Mas no ens representa  -  (http://www.naciodigital.cat/noticia/101001/cup/ripoll/decisio/no/investir/artur/mas/no/representa)




7.>>  La CUP de Sant Celoni mostra el desacord amb la decisió del consell polític. En un manifest reiteren que la seva posició era donar dos vots favorables a la investidura i dues abstencions.  ( http://www.naciodigital.cat/noticia/101060/cup/sant/celoni/mostra/desacord/amb/decisio/consell/politic)



8.-9.>>  La CUP d'Alfés (Segrià) i Borges Blanques (les Garrigues) es plantegen dimitir si hi ha eleccions anticipades. 



10.>>   El líder de la CUP de Balaguer, Carles Mateu: «Em plantejo dimitir com a regidor de la CUP si hi ha eleccions»




11.>> CUP  Tàrrega:  La postura majoritària de la nostra AL va ser la de donar dos vots estratègics a favor del procés i vuit abstencions a la política de CDC, i facilitar la investidura per executar el mandat del 27-S. (http://tarrega.cup.cat/noticia/comunicat-de-lassemblea-local-de-la-cup-de-tarrega-sobre-la-decisio-de-no-investir-el)



12.>>  La CUP de Sant Cebrià de Vallalta reitera el seu compromís amb el procés d'independència. (http://linkis.com/www.llibertat.cat/20/6ZrD6)




13.>>  La CUP de Montesquieu  critica la decisió de no investir a Mas. (http://www.naciodigital.cat/noticia/101089/cup/torello/tamb/assumeix/decisio/no/investir/mas)



14.>>  La CUP Mollet tampoc està d'acord amb el «no» a investir Artur Mas  (http://www.naciodigital.cat/noticia/101137/cup/mollet/tampoc/esta/acord/amb/no/investir/artur/mas)



CUPs què sí accepten la decisió del NO a Mas, presa pel consell polític:
La CUP Torelló, Vic i Manlleu també assumeixen la decisió de no investir Mas - (http://www.naciodigital.cat/noticia/101089/cup/torello/tamb/assumeix/decisio/no/investir/mas)



(Seguiré  ampliant aquest recull. Posat així una notícia al costat de l'altre,  es veu molt més clar l'ensarronada que ens han fet. Ells mateixos denuncien la manipulació de la decisió dins del consell polític.  Reitero que el públic  en general NO sabiem res del grup parlamentari de la CUP que s'en diu "Grup d'Acció d'Acció Parlamentària (GAP) de la CUP-Crida Constituent". 

I finalment  son aquestos els que han decantat  la balança  cap  el NO: han estat decisius al consell polític. Totes les persones que van votar la CUP per la diferent imatge que en donava  Daniel Hernández, creient que així  asseguraven la  "possible" hipotètica infidelitat de Mas  al  projecte  independència de Catalunya...


Falta afegir una petita recensió de la biografia d'alguns membres de la CUP i ANC. Cuca de Llum)