20 de juny del 2016

Catalunya. El sí a la independència guanya amb claredat, el Sí s’acosta al 57% i el No al 43%




Un enquesta del Grup Godó publicada a la Vanguardia atorga 15 punts d’avantatge als partidaris de la independència, malgrat això amaguen el resultat i diuen que la ciutadania prefereix més autogovern.

Espanya mai acceptarà un referèndum, ni amb una victòria de Podemos, saben que l’independentisme va en augment i el sí podria guanyar amb molta claredat. A Espanya cap partit polític accepta la veritable democràcia del dret a decidir. Això explica el perquè Pablo Iglesias renuncia a la línia vermella del referèndum, sap que quan diu que el no guanyaria el referèndum d’autodeterminació de Catalunya no és veritat.

En Comú Podem pot ser la força més votada a les eleccions a Catalunya segons totes les enquestes, però el sí a la independència augmenta.

A partir del 26 de juny caldrà que les forces independentistes replantegin la seva estratègia, amb les actuals dades a la mà, els partits independentistes no augmenten, però si els partidaris de la independència, el que confirma el que han explicat al directe!cat fa uns dies, independentistes de pedra picada voten En Comú Podem, perquè el partit d’Iglesias ofereix un relat, ofereix un camí per exercir el dret a decidir i capten un clar vot independentista.

El referèndum és la clau, sigui mitjançant una DUI, un RUI o qualsevol altre mitjà, la democràcia dels vots és imparable.
Els partits independentistes que formen govern a Catalunya farien bé de reflexionar i pactar amb les entitats de la societat civil un full de ruta clar i sense fissures per aprofitar la decepció que provocarà que el referèndum impossible dels comuns mai serà realitat malgrat que governin.

Referèndum independència: SÍ 48,4. No 35,3. Si trèiem l’abstenció, el Sí s’acosta al 57% i el No supera el 43%.

El resultat segons diu La Vanguardia és clar i contundent, sorprèn però com el diari del grup Godó no ho converteix en un titular. No solament no en fa titular que ho amaga absurdament dient que la gent aparca la independència en favor de més autonomia. Tot plegat absurd, tenim la independència a tocar i perdem el temps en discussions banals i sense sentit.