8 de juliol del 2016

A Barcelona Tornem a l’edat mitjana! gràcies a Ada Colau

Tornem a l’edat mitjana!

Com si els edificis gòtics que envolten els despatxos dels comuns els haguessin inspirat, el govern de la ciutat ha decidit que la nova política és recuperar les tradicions de l’edat mitja (sistema feudal, mercats ambulants i cortesanes). Un sistema que ha passat a la història com un fre a l’evolució de la humanitat. Des del Panteó de Roma construït a principis del segle II fins a la cúpules de Bernini, van passar 1400 anys. Durant aquest temps, la societat es va “parar”.

Així doncs, després d’un any de govern “En Comú”, ja sabem les noves regles que regeixen la ciutat. A falta de canviar ordenances (massa modern) i explicar les idees que tenen al cap els comuns, la líder ens ha ensenyat les seves regles a base d’actuacions.

Hem recuperat el mercat ambulant. Avui sabem que està bé vendre sobre una manta productes falsificats i sense cap mena de control de qualitat i que l’error és tenir un local, pagar impostos i vendre productes que se sotmeten a controls pel bé de tots. Sabem també que la millor manera d’ajudar a la gent que té més problemes és autoritzant “mercadillos” enlloc de promoure l’activitat economica i que tothom tingui oportunitats. Hem tornat a l’edat mitjana. Aquesta setmana prohibien els “segways” perquè fan un ús abusiu de l’espai públic. Es veu que 2000 m2 de topmanta és poc invasiu.

Hem recuperat les cortesanes però ara hi té dret tot el poble. Lluny de perseguir la prostitució o de regular-la el govern practica el “laissez-faire”. Si en el programa electoral prometien un espai públic pensat pels nens, avui sabem que el millor pels nens és veure com dones ofereixen els seus serveis sexuals a canvi de diners.

Finalment, un dels trets característics del nou govern és el tinderjobs, una versió moderna del sistema feudal. Si per ser rei o membre de la cort havies ser família o amic, avui aquest segueix sent l’únic mèrit que has de fer per accedir a càrrecs del govern. Això i/o ser del règim. I ara aquesta pràctica ha mutat (igual que fan els cuperos) amb l’entrada del PSC. En uns dies, us presentarem un nou diagrama del tinderjobs municipal. El govern Colau ha aconseguit alterar les lleis de la física i demostrar que aquella màxima de “l’energia no es crea ni es destrueix sinó que es transforma”, en el seu cas aconsegueixen crear i crear càrrecs de confiança.

Bon cap de setmana!

Republico l'article de:  http://diaridescomunal.barcelona/?p=16