7 de setembre del 2022

L' autoestima, dignitat i la moral de combat dels catalans



Els catalans som el 20% de la població d'Espanya o sigui un de cada 5, aprox. Fins ara el pols quedava empatat, tot i que som 1 a 5. Ara Espanya lluita per enganyar la seva dèbil posició..., costarà però podrem!!! Ja ho crec!!!    



Precisament l'objectiu nº1 d'Espanya ha sigut MENJAR·NOS LA MORAL ALS CATALANS amb tot tipus d'estratègies: que parlem mal castellà, que el català és un idioma de pagesos, un idioma lleig (com pot ser lletja la llengua de la teva mare??!!!), que no és un idioma, que és un dialecte lleig i bast que només serveix per dit tacos. 
 
Som garrepes (...vist el que passa a la Marató de TV3: 8 milions d'€ per 7 milions de població...) Som garrepes o no som malgastadors, què en principi no és el mateix.

S
om perucs, que no tenim sang a les venes i que som mercaders que venem qualsevol cosa inclosa la pàtria catalana... Aquesta és especialment punyent. Des de l'1-Oct 2017 això ja no s'aguanta per enlloc.  Fa molt, què es van "espantar" els que van resistir 13 mesos de setge a Barcelona el 1714 ?

I els que feien societat per fletar un barco, omplir·lo de mercaderies i anar a vendre-ho a Alexandria, Sicilia, Constantinopla o Tunes, van començar cap a l'any 1000. El 1117 van fer una ratzia amb l'estol enviat per la ciutat de Pisa per castigar els alarbs de Mallorca e Eibissa que feien de pirates ...en savien de navegar i passar riscos!  

Diu en Vicens i Vives al seu llibre "Notícia de Catalunya" que som un dels païssos d'Europa que més cops s'ha revoltat. Ell compta 11 vegades d'importància general des del 1462, des dels cinc darrers segles (vegeu pàg. 185 i el capítol sencer "Les Revolucions Catalanes"). Vives és un autor molt respectat, no vol dir que no es pugui matisar, però ha estat una sorpresa llegir això que va totalment en contra d'un estat d'opinió que he sentit tota la vida!

Nosaltres a defensar viure de persona, dignament. Sense fer cas dels intents d'ensorrar·nos  les ganes de lluitar. La tàctica era bona: un poble sense esperança, que no creu en si mateix, que no té autoestima,  no presenta batalla. Tot i això, la primera batalla de la "guerra" per la independència va començar el 2017 defensant el dret de votar en un referèndum; recordem que cap de les urnes va ser trobada abans del dia de les votacions.

Cuca de Llum. 



Afegitó a  30.01.2017 

Quina ha estat la grata sorpresa al llegir les opinions d'Otegui sobre els motius que han propiciat l'actual augment de l'independentisme a Catalunya!   Bon anàlisi:

" Al País Basc també han arrelat els prejudicis que l’estat espanyol ha creat: fenicis, avars, pactistes…
(...)

Per què Catalunya ha avançat el País Basc en el camí de la llibertat després d’anys que semblava que anava darrere?


—Hi ha explicacions diverses. A Catalunya, després de deixar l’estatut net i polit com una patena, es va viure una frustració nacional. Hi ha molts factors que nosaltres hem de traslladar i importar del procés català a Euskal Herria. Hi ha gent que diu que tot això que ha passat a Catalunya s’explica per la incorporació de la burgesia a la idea d’independència. Uns altres diuen que és perquè l’activisme popular va impulsar les consultes.


I què creieu?
Que hi ha un factor principal que ho explica. I és que una majoria social ha arribat a la conclusió que l’estat espanyol no serà mai el seu estat i no la respectarà mai. Per això cal construir un estat propi. S’ha vist clarament que no hi havia cap opció d’arribar a acords amb l’estat. Aquesta fase s’ha exhaurit. I això, venint d’aquesta tradició pactista, implica una ruptura total en termes polítics, culturals i ideològics. En canvi, al País Basc encara hi ha molta gent que continua venent que és possible canviar l’estat. No sé si s’ho creuen. Per una banda, el PNB, que, si no ven això, es queda sense estratègia; i per una altra, Podem, que diu que l’estat espanyol canviarà quan governin ells."
Per llegir l'entrevista sencera, cliqueu:
Arnaldo Otegi: ‘L’única esperança de l’estat és que vosaltres no us poseu d’acord’

  

 

Afegitó  n.2  del  19.07.2021

 He trobat aquest texte de Vicent Partal, trobo que s'escau aqui:

"Entre el 2006 i el 2012, polítics de partits diversos van creure que aquest país era un país dòcil que podia ser conduït per les avingudes que ells pensaven que els afavorien. Fins que es van trobar arrossegats, de baix estant, per la rierada que havien construït quatre clarividents a Arenys de Munt i per allò que havien fabricat discretament milers i milers de dissidents –de gent que dissentia i dissenteix i dissentirà sempre de la política professional i professionalitzada".
https://www.vilaweb.cat/noticies/els-pilars-de-la-terra/

 

>>  Article recomanat:  Vuit eines de repressió del català durant el franquisme - La dictadura va dissenyar una estratègia integral per anihilar la llengua catalana
 
 
 >>> La meva experiència m’ha ensenyat que un pocavergonya en necessita un altre al davant, que arronsar-se davant d’un xulo(...) no serveix per apaivagar la seva agressivitat.
 

 
 
___