3 d’abril de 2020

La dignitat i la moral de combat dels catalansEls catalans som el 20% de la població d'Espanya o sigui un de cada 5, aprox. Fins ara el pols quedava empatat, tot i que som 1 a 5. Ara Espanya lluita per enganyar la seva dèbil posició...,costarà però podrem!!! Ja ho crec!!!    Precisament l'objectiu nº1 d'Espanya ha sigut MENJAR·NOS LA MORAL ALS CATALANS amb tot tipus d'estratègies: que parlem mal castellà, que el català és un idioma de pagesos, un idioma lleig (com pot ser lletja la llengua de la teva mare??!!!), que no és un idioma, que és un dialecte lleig i bast que només serveix per dit tacos. 
Què som garrepes (...vist el que passa a la Marató de TV3: 8 milions d'€ per 7 milions de població...) Som garrepes o no som malgastadors, què en principi no és el mateix.

Què som perucs, que no tenim sang a les venes i que som mercaders que venem qualsevol cosa inclosa la pàtria catalana... Per això es van "espantar" tant els que van resistir 13 mesos de setge a Barcelona el 1714,...molt perucs no serien, dic jo. 

I els que feien societat per fletar un barco, omplir·lo de mercaderies i anar a vendre·ho a Alexandria, Sicilia, Constantinopla o Tunes, van començar cap a l'any 1000. El 1117 van fer una ratzia amb els de Pisa per castigar els alarbs de Mallorca e Eibissa que feien de pirates es clar... Ja en savien ja de navegar i passar riscos!  

Diu en Vicens i Vives al seu llibre "Notícia de Catalunya" que som un dels païssos d'Europa que més cops s'ha revoltat. Ell compta 11 vegades d'importància general des del 1462, des dels cinc darrers segles (vegeu pàg. 185 i el capítol sencer "Les Revolucions Catalanes"). Vives és un autor molt respectat, no vol dir que no es pugui matisar, però ha estat una sorpresa llegir això que va totalment en contra d'un estat d'opinió que he sentit tota la vida!

Nosaltres a defensar viure de persona, dignament. Sense fer cas dels intents d'ensorrar·nos  les ganes de lluitar.

Cuca de Llum. Afegitó a  30.01.2017 

Quina ha estat la grata sorpresa al llegir les opinions d'Otegui sobre els motius que han propiciat l'actual augment de l'independentisme a Catalunya!   Bon anàlisi:

" Al País Basc també han arrelat els prejudicis que l’estat espanyol ha creat: fenicis, avars, pactistes…
(...)

Per què Catalunya ha avançat el País Basc en el camí de la llibertat després d’anys que semblava que anava darrere?


—Hi ha explicacions diverses. A Catalunya, després de deixar l’estatut net i polit com una patena, es va viure una frustració nacional. Hi ha molts factors que nosaltres hem de traslladar i importar del procés català a Euskal Herria. Hi ha gent que diu que tot això que ha passat a Catalunya s’explica per la incorporació de la burgesia a la idea d’independència. Uns altres diuen que és perquè l’activisme popular va impulsar les consultes.


I què creieu?
Que hi ha un factor principal que ho explica. I és que una majoria social ha arribat a la conclusió que l’estat espanyol no serà mai el seu estat i no la respectarà mai. Per això cal construir un estat propi. S’ha vist clarament que no hi havia cap opció d’arribar a acords amb l’estat. Aquesta fase s’ha exhaurit. I això, venint d’aquesta tradició pactista, implica una ruptura total en termes polítics, culturals i ideològics. En canvi, al País Basc encara hi ha molta gent que continua venent que és possible canviar l’estat. No sé si s’ho creuen. Per una banda, el PNB, que, si no ven això, es queda sense estratègia; i per una altra, Podem, que diu que l’estat espanyol canviarà quan governin ells."
Per llegir l'entrevista sencera, cliqueu:
Arnaldo Otegi: ‘L’única esperança de l’estat és que vosaltres no us poseu d’acord’

 

>>  Article recomanat:  Vuit eines de repressió del català durant el franquisme- La dictadura va dissenyar una estratègia integral per anihilar la llengua catalana

Cap comentari: