6 de febrer del 2017

Concentracions multitudinàries al País Basc i Navarra en "solidaritat amb el poble català"



El Nacional - Foto: EFE
Barcelona. Diumenge, 5 de febrer de 2017


Centenars de persones s'han concentrat aquest diumenge a les tres capitals basques i a Pamplona per "solidaritzar-se amb el poble català" i denunciar que es traslladin "als tribunals les consultes ciutadanes".
















Les mobilitzacions, organitzades per la plataforma en favor del dret a decidir Gure Esku Dago, s'han convocat amb motiu del judici que s'inicia aquest dilluns contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta del 9-N.

En la concentració celebrada a Sant Sebastià hi han pres part, entre altres, el president de l'Euzkadi Buru Batzar (EBB) del PNB, Andoni Ortuzar, al costat del responsable del Gipuzko Buru Batzar (GBB), Joseba Egibar, i l'alcalde de la ciutat, Eneko Goia, així com el líder d'EH Bildu Arnaldo Otegi.

















Pel que fa a la concentració a Vitòria, s'han apropat fins a la plaça de la Virgen Blanca l'alcalde, Gorka Urtaran, així com els parlamentaris jeltzales Jone Berriozabal i Unai Grajales, i càrrecs d'EH Bildu.


Per altra banda, a la mobilització de Bilbao s'hi ha pogut veure el burukide Joseba Aurrekoetxea, així com als parlamentaris d'EH Bildu Maddalen Iriarte, Iker Casanova, Jasone Agirre y el senador Jon Iñarritu.

En totes les concentracions, que han mantingut 15 minuts de silenci, s'han pogut veure banderes catalanes i els participants han format la paraula 'Demokrazia'.