27 de febrer del 2017

Entrevista a Joan Josep Nuet secretari tercer de la Mesa del Parlament


 Captura de pantalla del video de l'entrevista a J.J. Nuet per ElPuntAvui TV
 

“Si els demòcrates ens trenquem, estem perduts”


27 febrer 2017 
Joan Josep Nuet (CSQP) va tenir molt clara la seva postura quan es va fer entrega de la segona querella de la Fiscalia per l'admissió a tràmit de les resolucions sobre el referèndum unilateral en el debat de política general de l'octubre passat. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, juntament amb els membres de la mesa del grup parlamentari de JxSI van rebre notificació. Nuet, que va votar el mateix que els seus companys, se'l va obviar perquè la Fiscalia va suposar una intencionalitat diferent de la resta. “S'haurien d'haver jutjat els fets, i no les intencions”, ha dit el diputat de CSQP a L'illa de Robinson d'El Punt Avui TV. La lectura que se'n fa és la intenció de l'Estat de trencar el sobiranisme. L'Estat i el PP no aguanten que hi hagi un procés d'autodeterminació que agrupi tant a independentistes com a no independentistes, ha dit el diputat de CSQP. Avui no estem parlant d'independència, estem parlant de democràcia i de si hi haurà o no una “regressió històrica”. “És un moment cabdal on no podem permetre que jutgin idees amb una visió totalitària”, ha afegit Nuet.

Veieu el video (1min.) de l'entrevista d'ElPuntAvui clicant: http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1080725-si-els-democrates-ens-trenquem-estem-perduts.html


(En Joan Josep Nuet ha tocat  un tema cabdal:  la democràcia s'ha de vigilar, i cal  que tothom  participi  en la vigilància.  Ara  mateix ens  ha donat  una lliçó de ciutadania, fent·se  solidari amb  els   encausats  per la segona querella del Tribunal Suprem.  A un altre entrada que trobareu més avall  parla  de  Martin  Niemöller  i el seu poema viscut en carn pròpia a Alemania,  sobre  la solidaritat  ciutadana  per  mantenir  entre tots l'estat de dret.
 De la mateixa època és el testimoni d'un jueu el Dr. Emanuel Tanay,  ve a dir el mateix amb altres paraules.  Us deixo els dos links:  Cuca de Llum )