20 de febrer del 2017

Puigdemont apel·la al món local per construir l'Estat independent



El Nacional / ACN.   Foto: ACN
Barcelona. Dissabte, 18 de febrer de 2017
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha apel·lat aquest dissabte a l'enorme responsabilitat" del món local en la construcció d'un nou Estat independent per a Catalunya. Puigdemont assegura que cap altre projecte polític com el PDeCAT té la "solidesa" i "capil·laritat" necessària per liderar el país des dels ajuntaments.

El president de la Generalitat ho ha explicat durant la constitució del nou Consell d'Acció Municipal del PDeCAT, que ha escollit l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, com a president. El nou òrgan del partit vol ser un complement a la direcció del partit que gestioni la força municipalista i comenci a partir d'ara a conjurar-se i treballar per tornar a ser la primera força del país en les eleccions municipals del 2019.

Doble missatge
En el seu discurs, Puigdemont ha enviat un doble missatge. El primer a la base municipalista del partit, a qui ha tornat a encomanar esdevenir la primera estructura d'estat de "la Catalunya que anhelem". Els alcaldes i regidors són, assegura, un "pont de petroli" per a una força política que es construeix "de baix cap a dalt".
És en aquest sentit que el president ha recordat a l'Estat espanyol que la nació s'ha de decidir des del poble i no des de "les elits del pont aeri". "Per fer política pels catalans és més important conèixer els catalans que fer política i a Madrid costa que arribi aquesta la idea perquè ens neguen aquesta realitat", ha etzibat.


Objectiu, municipals 2019
Puigdemont n'ha parlat des del Centre d'Alt Rendiment esportiu de Sant Cugat del Vallès, de la constitució del nou Consell d'Acció Municipal del PDeCAT, que ha triat també Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, nou president de l'òrgan. Hereta així el càrrec de Xavier Trias a l'antiga CDC i que dirigirà la política municipal del partit a partir d'ara.
En l'acte de constitució del Consell d'Acció Municipal, l'exalcalde de Barcelona ha avisat que quan no es té la força de la capital, "el territori agafa més importància que mai" i ha emplaçat el seu successor a treballar des de la base. Trias, igualment, augura que recuperar Barcelona el 2019 "no és impossible".

 El nou líder municipalista del PDeCAT ha recordat que el partit emana del moviment territorial i assegura que la fortalesa dels més de 400 alcaldes i 2.000 regidors –a més de les quatre diputacions i nombrosos consells comarcals– pot ser "temible" si està ben gestionada. Augura Solsona que amb aquest capital, el PDeCAT pot tornar a guanyar les eleccions municipals.

En aquest sentit, la coordinadora general del partit, Marta Pascal, ha cridat el partit a conjurar-se amb l'objectiu de tornar a ser la primera força municipal el 2019 i ha anunciat que ja en el proper consell nacional es votarà el reglament per a eleccions municipals: "Això ja no té aturador fins al maig del 2019".

A més de la presidència del nou Consell d'Acció Municipal, el PDeCAT ha escollit aquest dissabte els representants del món local al consell nacional del partit. En formaran part Pere Pons, Josep Maria Corominas, Joan Carles Garcia, Carles Pellicer, Carles Luz, Albert Piñeira, Meritxell Budó, Marta Madrenas, Anna Guixà i Anna Erra. D'aqui un mes el PDeCAT aprovara el nou reglament per escollir els alcaldables