1 de juny del 2017

El discurs íntegre de Puigdemont: ‘L’estat espanyol no té tant poder per a impedir tanta democràcia’

Recupereu aquí la conferència sobre l'última oferta de diàleg amb Madrid

 

Junqueras, Puigdemont i Romeva, a Madrid | TV3

 

El president de la Generalitat fa una conferència a la Caja de Música de Madrid per instar el Govern espanyol a pactar el referèndum  

 

19:03Fins aquí la conferència de Puigdemont, que ha durat exactament una hora. Moltes gràcies per seguir-nos.
19:01 Acaba Puigdemont la seva conferència insistint amb l'oferta de diàleg del govern català i amb una advertència: Catalunya votarà, vulgui o no vulgui l'Estat.
19:00 Puigdemont: "Esperarem fins a l’últim minut de la pròrroga. Però si no és així, el compromís del govern amb els ciutadans de Catalunya és inviolable”
18:59 Puigdemont: "El diàleg s'ha de restablir sense restriccions"
18:57 Puigdemont: "L'oferta de diàleg és permanent"
18:57 Puigdemont: "Mai renunciarem a que els catalans votin si el govern espanyol diu que “no” a tot"
18:56 Puigdemont: "Desitjem que el referèndum a Catalunya sigui pactat amb el govern espanyol. Estem disposats a parlar de tot"
18:54 Puigdemont: "Vam prendre consciència de que vertaderament mai havíem pintat res"
18:53 Puigdemont: "No som un desafiament, no som un suflé"
18:52 Puigdemont: "Els que estem aquí davant de vostès l'únic que volen és saber què volen els catalans pel seu futur. I en democràcia l'única manera de saber-ho és un referèndum, acordat i homologat internacionalment".
18:52 Puigdemont: "L'Estat espanyol no té tant de poder per impedir la democràcia"
18:50 Puigdemont: "El veritable propòsit de la majoria dels catalans és poder votar, més enllà del sentit del vot"
18:49 Puigdemont: "Catalunya és una societat inclusiva i plural de la qual ens en sentim molt orgullosos”
18:48 Puigdemont: "Els catalans volen que l'Estat sigui part de la solució, i no del problema".
18:47 Puigdemont: "Res és per sempre, res és immutable".
18:47 Puigdemont: "No ens rendim en l'exploració del diàleg, perquè és el que ens exigeix la ciutadania catalana".
18:44 Puigdemont: "S'ha de dialogar sobre l'important, l'essencial, el fonamental. Un bon començament seria compartir la idea que el sentit de la democràcia és donar la veu al poble".
18:43 Puigdemont: "Si hi ha voluntat polític es troben els canals per acordar"
18:42 Puigdemont apel·la a la "legimitat republicana" per fer el referèndum
18:41 Puigdemont: "Anar al Congrés com a coartada per difuminar l'absència de voluntat política és un error en el qual no volem participar".
18:40 Puigdemont: "No es tracta de liquidar Espanya ni de negar-la. Es tracta del dret a l’autodeterminació de Catalunya”.
18:38 Puigdemont, sobre l'oferta d'explicar-se al Congrés: "La nostra demanda té cabuda en l'ordenament constitucional. Són majoria els que assenyalen que amb voluntat poítica tot és possible. Existeix voluntat política per atendre la demanda catalana?"
18:37 Puigdemont: "Els governants tenim l'obligació de no mirar cap a una altra banda quan identifiquem un problema".
18:36 Puigdemont critica al govern de Rajoy d'irresponsable per "no fer res".
18:35 Puigdemont: "Ens van dir que el Senat no era per nosaltres, que la Cambra de Representació Territorial era un eslògan".
18:34 Puigdemont: "La nostra intenció era dirigir-nos al Senat, perquè era l'escenari ideal. Però no va ser possible".
18:33 Puigdemont agraeix a Manuela Carmena el seu oferiment per fer la conferència.
18:32 Tot seguit és el torn del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
18:31 Junqueras: "No renunciarem a l'exercici democràtic més fonamental que és el dret a vot"
18:30 Junqueras: "La nostra voluntat és tenir la millor de les relacions possibles amb el nostre entorn. I la millor relació que podem tenir és una relació entre iguals, una relació fraternal".
18:29 Junqueras: "Quan algú diu als ciutadans que no pot votar, el que els està dient és que no els importa la seva opinió"
18:28 Junqueras: "El referèndum és un instrument extraordinari perquè permet fer a la ciutadania una pregunta clara que té una resposta concreta".
18:28 Junqueras: "Aquesta voluntat i aquest convenciment va molt més enllà de possibles inhabilitacions, querelles o condemnes de qualsevol tipus. Estem en política de pas".
18:27 Junqueras: "Amb els que votin que "no" ens uneix la voluntat democràtica de votar".
18:26 Junqueras: "El millor instrument que tenim és la democràcia, i això implica el vot"
18:26 Junqueras: "El que volem és que a tot el nostre entorn, amb tots aquells que compartim vincles, els vagi sempre el millor possible" (referint-se als espanyols)
18:24 Junqueras: "Som una societat oberta i acollidora que ho demostra cada cada dia. Aquesta societat oberta vol decidir-ho tot".
18:23 Junqueras: "Volem disposar de les millors eines per afrontar els reptes de futur. Volem tenir tota la responsabilitat"
18:22 Junqueras: "Volem ser responsables del nostre present i del nostre futur, dels nostres encerts i dels nostres errors".
18:21 Junqueras: “Les dades econòmiques conviden a l’esperança però també conviuen amb reptes de futur que generen una enorme preocupació"
 
18:19Junqueras: "L'atur és la més important de les nostres prioritats".
18:18 Junqueras: "El creixement de Catalunya és un creixement sòlid i diversificat".
18:16 Romeva: "Aquesta mà estesa de diàleg ha de ser interpretada com una oportunitat per a Catalunya, Espanya i Europa".
18:16 Romeva: "No ho feu per Catalunya, feu-ho per Espanya". Així acaba la seva intervenció Raül Romeva. Tot seguir parla Oriol Junqueras.
18:13 Romeva: "Espanya ha d'actuar de manera diferent a com ho ha fet en els darrers tres segles. Ha de trencar amb la llògica històrica de desavinences".
18:13 Romeva: "Avui Espanya té un problema, es juga la seva democràcia a Catalunya".
18:11 Romeva: "El que proposem no és un plantejament maniqueu, no es tracta d'anar uns contra altres. Catalunya no va en contra de ningú. Es tracta de determinar com volem que siguim les nostres relacions i com afrontem les nostres discrepàncies"
18:10 Romeva valora els llaços familiars que uneixen Catalunya amb els espanyols.
18:09 Romeva: "Si en alguna qüestió hi ha una amplíssima coincidència és amb la voluntat de fer un referèndum".
18:06 El primer a parlar és Raül Romeva. "Catalunya té una societat heterogènia i plural. També ho és l'actual Govern. Aquesta plural·litat ens enriqueix"
18:04 A punt per començar la conferència. Tots tres ja estan preparats.
18:01 Pablo Iglesias, per cert, és l'únic líder d'un partit polític espanyol que assistirà a la conferència d'aquest dilluns a Madrid.
17:58 A la conferència també hi participaran el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva.
17:53 El president de la Generalitat s'ha reunit, prèviament a la conferència, amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i amb l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.
17:36 La Caja de Música de Madrid acollirà, a partir de les 18 hores, la conferència de Puigdemont. És el darrer intent del president de la Generalitat per acordar el referèndum amb l'Estat.

http://elmon.cat/noticia/201760/recupereu-aqui-la-conferencia-sobre-lultima-oferta-de-dialeg-amb-madrid#.WSMedwxq2XI.facebook

..............


El cap de l'executiu català ha ofert diàleg permanent amb l'estat espanyol, però ha avisat que el govern mai no renunciaria a posar urnes 



Ha estat una de les frases de la intervenció que ha fet el president de la Generalitat a l’Auditori Caja de Música de Madrid. Puigdemont ha ofert diàleg permanent amb l’estat espanyol, però ha avisat que el govern mai no renunciaria al fet que els catalans votin el seu futur polític perquè és un compromís democràticament inviolable. I ha donat per fet que després del referèndum es tornaria a formular una proposta de negociació a l’estat per a aplicar-ne el resultat.

El podeu veure en vídeo a la part superior de l’article 
o llegir-lo ací:

(al mateix web en format  similar a pdf on line) 

........

Més d’una vintena de diplomàtics segueixen en directe la conferència de Puigdemont

 

Entre els assistents no hi havia cap representant del govern espanyol, però si polítics com ara Pablo Iglesias o Aitor Esteban 

La conferència que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vice-president Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva han ofert a Madrid ha omplert totalment l’auditori de l’Ajuntament de Madrid on ha tingut lloc, amb prop de tres-cents assistents entre els quals hi havia representants d’una vintena d’ambaixades, dels sindicats, de la patronal i del món universitari. També hi havia portaveus de diverses forces, entre els quals es destacava la presència del líder de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez. No hi ha assistit cap representants del PP, ni del PSOE ni de Ciutadans. La conferència –com també la reunió de Puigdemont, Junqueras i Romeva amb la batllessa de Madrid, Manuela Carmena– ha despertat l’interès dels mitjans, que hi ha enviat una cinquantena de periodistes.

La conferència que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vice-president Oriol Junqueras i el conseller Raül Romeva han ofert a Madrid ha omplert totalment l’auditori de l’Ajuntament de Madrid on ha tingut lloc, amb prop de tres-cents assistents entre els quals hi havia representants d’una vintena d’ambaixades, dels sindicats, de la patronal i del món universitari. També hi havia portaveus de diverses forces, entre els quals es destacava la presència del líder de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez. No hi ha assistit cap representants del PP, ni del PSOE ni de Ciutadans. La conferència –com també la reunió de Puigdemont, Junqueras i Romeva amb la batllessa de Madrid, Manuela Carmena– ha despertat l’interès dels mitjans, que hi ha enviat una cinquantena de periodistes.

(llegir·ho tot a:  http://www.vilaweb.cat/noticies/la-conferencia-de-puigdemont-reuneix-representants-dambaixades-dels-agents-socials-i-de-la-universitat/