27 de juny del 2017

Perquè ara és el bon moment per ser lliures i independents i no abans. v.2



Com les circumstàncies històriques influieixen en el que pot fer Catalunya com a nació:

Si t'ho mires encara des de més amunt més amunt, podriem dir que quan els nostres veins no eren forts, els catalans vam poder desenvolupar tantes coses bones i boníssimes com portem a dins. Penseu que a l'Edat Mitja França amb les fronteres que ara coneixem, no existia; ni existia Espanya, sols Hispania subdividida en petits regnes. Del 988  al 1333 Catalunya va lograr desenvolupar-se, enriquir-se i progresar.

Des del 1333 vingueren uns anys de males collites. Al 1348 arribà la primera de les onades de Pesta Negra que assolaren tot Europa i també Catalunya: es perdé entre la meitat i un terç de la població. Entre el 1333 i el 1410 aprox en que morí Martí l'Humà, el darrer rei del casal de Barcelona - en circunstàncies no clares.  Haviem quedat sense l'única força que hi havia aleshores que era la dels braços. Acte seguit comencen notícies desfavorables: els nostres veïns s'anaven fent poderosos i naltros no vam recuperar població fins la centúria del 1700.

Des que vàrem quedar en la feblesa, ves.hi posant noms, "males sorts" i etc, però és que nosaltres erem febles i els dos grans veïns actuals, Espanya i França, eren cada dia més forts.

I ara en aquest moment, com ho tenim?: França està bloquejada per les seves contradiccions, crec que en té per rato fins que s'en surti. Espanya està en crisi total, no cal no raonar-ho, és evident. ARA ÉS LA NOSTRA!!!  Deixeu.vos de pessimismes fatalistes!!  Ara ens en sortirem si ens ho fiquem al cap i creiem en nosaltres mateixos!

Al meu entendre, la millor arma contra nosaltres que ha fet servir Madrid ha sigut menjar.nos la moral des de molts fronts. Que som un poble feble i no batallador (sic) perquè som comerciants que cedim... Que la nostra llengua és lletja ("au au" si parleu com gossos), si nomes serveix per dir tacos, si és un dialecte de pagesos. Aquells lletreret de les guixetes de l'administració franquista: "Hable ud. en cristiano" o "Hable ud. el idioma del imperio"... això el 1939, tots arruïnats i pobres com ratas.

Digueu.me com pot ser que la llengua amb que et parlava la teva mare sigui lletja!!!!   És ferir els sentiments... 

ALERTA en caure en les trampes desmoralitzadores de tota la vida: un poble sense moral de combat no lluita!!!  I això és el que persegueix la lluita spicològica, que estiguem submisos i desmoralitzats.


ARA TENIM LES CIRCUNSTÀNCIES HISTÒRIQUES A FAVOR NOSTRE !!!!  PODEM SER INDEPENDENTS I LLIURES UN ALTRE VEGADA !!!     VINGA VA !!!    ARA  ÉS  EL  MOMENT !!!

Cuca de Llum