19 de setembre del 2017

19 setembre 2017. Escorcolls a la seu d'Unipost a Terrassa, sense ordre judicial, amb bloqueig de 200 persones durant hores.També avui escorcoll a la seu d'Unipost a Manresa y Hospitalet de Llobregat.



Un grup de manifestants bloqueja l'accés del secretari judicial a la seu d' "Unipost"  de Terrassa.

El secretari judicial entra a Unipost de Terrassa després d'hores de bloqueig

 

19.09.2017 a les 19:32h  -  , Terrassa |
Centenars de persones assegudes havien impedit l'accés de la comitiva judicial a l'empresa on la Guàrdia Civil assegura haver trobat notificacions de les meses del referèndum.

La comitiva judicial ha aconseguit entrar, després de quasi tres d'hores de bloqueig, a la seu d'Unipost de Terrassa on la Guàrdia Civil assegura haver localitzat notificacions censals del referèndum. El secretari judicial ha arribat a mitja tarda a l'empresa de missatgeria acompanyat dels Mossos d'Esquadra però unes 200 persones s'han assegut al terra bloquejant-ne l'accés.

 

Bloqueig de l'accés del secretari judicial a la seu d' "Unipost"  de Terrassa.
 
Finalment, i després de diversos avisos, els Mossos han començat a actuar. Concretament, han desallotjat la trentena de persones que hi havia a l'extrem nord del carrer. El secretari judicial –encaputxat- ha pogut entrar a l'empresa. A l'altra banda, centenars de persones continuaven assegudes davant d'un cordó d'agents dels Mossos i de la Guàrdia Civil.

Vint minuts després, cap a les vuit del vespre, la comitiva judicial ha sortit d'Unipost. Ha tingut certs problemes ja que els manifestants han tornat a bloquejar les sortides però, després de mitja hora jugant al gat i a la rata, els Mossos han aconseguit obrir pas per altres carrers.

>>  veieu multitud de videos dels aliments que han fet arribar als manifestants, del desalotjament parcial de la concentració. Actualització de les 20:31:   L'escorcoll a Unipost de Terrassa activa els actes de resistència


L'arribada del secretari era necessària per tal de regularitzar l'escorcoll de la Guàrdia Civil que ha entrat a Unipost sense ordre judicial. L'institut armat assegura que hi ha localitzat notificacions de les meses de l'1-O. El cos armat ha confiscat centenars de sobres embalats i emmagatzemats en caixes. Finalment, el jutjat número 3 de Terrassa ha autoritzat la intervenció de tots els sobres "sospitosos" i a obrir-ne un en seu judicial.

Al davant de la nau, des de primera hora s'hi han concentrat desenes de persones amb estelades. Han cantat L'Estaca i Els Segadors i han dipositat clavells als vehicles de l'institut armat. El vicedegà del Col·legi d'Advocats de Terrasa, Jaume Salés Vernet, ha assegurat que la Guàrdia Civil ha entrat a l'empresa sense una ordre judicial i que s'han comès irregularitats flagrants. També ha dit que els agents estaven mirant els sobres a contrallum per esbrinar-ne el contingut. 
......

Mentrestant, segons ha pogut saber NacióDigital, almenys dos agents de paisà de la Guàrdia Civil s'han presentat a l'oficina d'Unipost a Manresa. D'allà se n'han endut diverses caixes però, de moment, no n'ha transcendit el seu contingut.(a les 14.47)
........

També s'han presentat a l'Hospitalet

De matinada, agents de la Guàrdia Civil, sense anar uniformats -només els identificava un peto- i amb cotxes no logotipats, ja s'havien presentat a l'empresa privada de missatgeria Unipost, al carrer Pablo Iglesias de l'Hospitalet de Llobregat. Els agents han arribat a quarts de cinc del matí i n'han marxat poc abans de les nou del matí sense endur-se res. Fins al lloc, també s'hi ha desplaçat la secretària primera de la Mesa del Parlament i membre de Junts pel Sí, Anna Simó.

En un primer moment, a l'Hospitalet, han estat escorcollant les furgonetes de la firma que sortien de la nau i més tard han entrat a dins les instal·lacions. Poc després de les nou del matí n'han sortit aparentment amb les mans buides.

.......

La Guàrdia Civil ha intensificat en els últims dies els escorcolls relacionats amb material del referèndum. (Ahir dilluns) Aquest dilluns van intervenir uns 100.000 díptics de publicitat de l'1-O a una empresa de Sabadell. Es tractava de material de campanya amb el timbret de la Generalitat en què s'hi podia veure la imatge de les vies bifurcant-se, amb un cantó en català i l'altre en castellà.

Aquest cap de setmana, la Guardia Civil també va confiscar 1,3 milions de cartells, díptics i fulletons de promoció del referèndum en una empresa de distribució de publicitat situada a Montcada i Reixac. Concretament, es van endur cartells de la Generalitat promocionant el referèndum, de la CUP i material que cridava a votar a favor del "sí".

A l'enllaç de Nació Digital trobareu  videos de cançons cantades per les 200 persones que han establert el bloqueig.
(Val a dir que la Guàrdia Civil estava fent l'escorcoll a Terrassa SENSE l'ordre judicial obligatòria. Però calia el document per requisar material de l'empresa "Unipost". Cuca de Llum)